جهرم

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی

  • 1402/09/15 - 12:25
  • - تعداد بازدید: 2084
  • - تعداد بازدیدکننده: 2008
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZHv
پویش ملی سلامت (۲۰ آبان تا ۲۰ دی ۱۴۰۲)

بعد از افزایش فشار خون چه خطری در کمین ماست؟

بعد از افزایش فشار خون چه خطری در کمین ماست؟

فشار خون
اگر فشار وارد بر دیواره داخلی شریان ها زیاد شود، شریان ها دچار آسیب می شوند و به دنبال آن عضو مربوطه آسیب می بیند. افزایش فشار وارد بر شریان ها باعث سفت و سخت شدن دیواره آنها می شود و این همان چیزی است که در زبان عامیانه از آن به " تصلب شرایین"  یاد می شود.
 
تصلب شرایین به مرور زمینه ساز حمله قلبی و دیگر مشکلات عروقی خواهد بود. همچنین ممکن است رگ، متسع شود و باد کند که به این حالت، آنوریسم می گویند. درگیری رگ های مغز در اثر افزایش فشار خون نیز می تواند باعث بروز سکته مغزی شود.
 
ضعیف و باریک شدن عروق کلیوی، نارسایی کلیوی را در پی خواهد داشت و ضخامت. باریکی و پارگی عروق در شبکیه چشم هم باعث کاهش یا فقدان بینایی می شود.
 
نارسایی قلبی نیز یکی دیگر از عوارض بلند مدت افزایش فشار خون است. وقتی قلب مجبور باشد عمل تلمبه کردن خون را در برابر فشار بالاتری انجام بدهد، به تدریج ضخیم می شود و در دراز مدت توانایی تلمبه کردن خون را از دست می دهد و دچار نارسایی می شود. فشار خون بالا می تواند سوخت و ساز بدن را دچار مشکل کند و بر فرایند های تفکر، حافظه و یادگیری هم تاثیر بگذارد. اختلال شناختی و زوال عقل میز بین بیماران مبتلا به فشار خون بیشتر از سایرین است.
 
پزشکان چه داروهایی تجویز می کنند؟
 
ایجاد تغییر در شیوه زندگی، اولین قدم برلی کنترل فشار خون است اما بعضی اوقات، این کفایت نمی کند و پزشک مجبور می شود از دارو های کنترل کننده فشار خون کمک بگیرد. تصمیم این که داروی شما باید از کدام دسته از داروهای ضد فشار خون انتخاب شود کمی پیچیده و به عهده پزشک معالج شماست. 
 
از دست خودمان چه کمکی بر می آید؟ 
 
تغذیه سالم و رسیدن به وزن ایده آل: باید به یک برنامه غذایی هدفدار و مخصوص بیماران فشار خونی رو بیاورید. این رویکرد غذایی، روی مصرف میوه، سبزی، حبوبات و مواد غذایی سبوس دار و لبنیات کم چرب تاکید دارد. مصرف پتاسیم را هم باید بیشتر کنید. در مقابل، مصرف چربی، به خصوص از نوع اشباع شده و میزان دریافتی سدیم هم باید شدیدا کنترل و محدود شود. اگر اضافه وزن داشته باشید، باید وزنتان را هم کم کنید. حتی کاهش وزن به اندازه ۲ کیلوگرم هم اثر فوف العاده ای بر فشار خونتان خواهد داشت. ورزش هم یادتان نرود.
 
از استرس بکاهید: بیش از اندازه کار نکنید. فکر های منفی و مزاحم را دور بریزید. سعی کنید روابط دوستانه خود را با دیگران گسترش بدهید و صبور و خوش بین باشید. خواب کافی را هم فراموش نکنید و تا آنجا که می توانید اضطراب را از خود دور کنید. می توانید از نظر یک روان پزشک یا روانشناس هم بهره مند شوید. یاد بگیرید که آرام و عمیق تنفس کنید. این کار اثر چشمگیری بر فشار خونتان خواهد داشت.
 
فشار خون خود را در خانه اندازه بگیرید: این کار باید طبق یک روال ثابت انجام بگیرد. اندازه گیری فشار خون در خانه این حسن را دارد که فشار اندازه گیری شده به اندازه واقعی بسیار نزدیک و تحت استرس و خستگی افزایش نیافته است. این کار به شما و پزشک کمک می کند تا به میزان اثربخشی دارو و عوارض احتمالی بیماری آگاهی پیدا کنید.
 
داروهایتان را درست مصرف کنید: دارو را طبق دستور و راس ساعت مقرر مصرف کنید. اگر عوارض دارو یا هزینه های تامین آن آزاردهنده است اقدام به قطع خودسرانه یا تغییر دارو نکنید. این کار باید با نظر پزشک انجام بگیرد.
 
به طور مرتب نزد پزشک بروید: در درمان بیماری فشار خون یک تیم درمانی دو نفره وجود دارد که اعضای آن را شماو پزشک معالج تان تشکیل می دهید پس تک روی نکنید و کار را تنهایی به سرانجام نرسانید.

کمیته بهداشت و درمان، زیر کمیته آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم

 

  • گروه خبری : آموزش سلامت,پویش ملی سلامت
  • کد خبر : 725
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام