ارائه تئوری مرگ پویشی در همایش ملی «تبیین و بررسی تجربیات نزدیک به مرگ» از سوی محقق دانشگاه علوم پزشکی جهرم
دکتر علی اکبر شاکری از مرکز تحقیقات اخلاق پزشکی و سلامت معنوی دانشگاه علوم پزشکی جهرم، یکی از سخنرانان حضوری همایش ملی «تبیین و بررسی تجربیات نزدیک به مرگ» در سمنان بود که با ارائه مطالعه ای با عنوان "تبیین و تحلیل مرگ انگاری ایجابی از پدیده تجربه نزدیک به مرگ؛ یک مطالعه اسنادی-تحلیلی " و نظریه حاصل از آن با عنوان "مرگ پویشی" توانست نظر مخاطبان را جلب نماید.
ارائه تئوری مرگ پویشی در همایش ملی «تبیین و بررسی تجربیات نزدیک به مرگ» از سوی محقق دانشگاه علوم پزشکی جهرم، با استقبال روبرو شد
به گزارش وبدا جهرم؛ دکتر شاکری گفت: "پس از سالها مطالعه و تحقیق در دانشگاههای علوم پزشکی شیراز و جهرم، به تعریف جدیدتری از مرگ از منظر پزشکی رسیدیم. تعریف مرگ برپایه نظریه مرگ پویشی، نگاهی جامعی به این پدیده دارد."
وی افزود: "تعاریف پیشین مرگ عبارتند از مرگ وابسته به ایست قلبی-تنفسی و مرگ مغزی. تعریف جدید مرگ ضمن تایید دوتعریف پیشین، گامی رو به جلوتر از دو تعریف محسوب می گردد. این تعریف بر تصمیم گیری های پایان حیات و کمک به وضوح و حل چالش های اخلاقی آن تاثیرگذار خواهد بود."
وی تاکید کرد: جمعا در حدود۵ سال برروی این نظریه کارعلمی دقیق انجام شده است تا شواهد مناسب بالینی و پزشکی که پشتوانه این نظریه است، به دست آید.
معنا و تعریف مرگ از لحاظ پزشکی و فلسفی، تجربیات نزدیک به مرگ و مواد روانگردان، تعامل کادر درمان با تجربهگران، دستهبندی تجربیات نزدیک به مرگ، ملاحظات اخلاقی در رابطه با تجربههای نزدیک به مرگ از جمله محورهای ۱۰ گانه همایش بود.
همچنین طبق گزارش ها از ۶۰ مقاله دریافتی دبیرخانه همایش، ۱۳ مقاله به صورت سخنرانی حضوری ارائه گردید.
همایش ملی «تبیین و بررسی تجربیات نزدیک به مرگ» روز سه شنبه 24 مهر ماه 1403 با حضور حدود ۲۰۰ متخصص در رشتههای روانپزشکی، پزشکی، پرستاری، متخصصان فیزیک و فلسفه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان برگزار گردید.