آموزش سلامت
بارداری در فرد مبتلا به ایدز / در صورت مبتلا بودن مادر به ایدز در دوران بارداری به معنی ابتلا قطعی نوزاد متولد شده به اچ آی وی نیست
به لطف پیشرفتهای چشمگیر علم پزشکی در زمینه درمان HIV، کشف داروهای جدید، انجام آزمایش ایدز و غربالگری پیش از بارداری، میتوان از انتقال ایدز به جنین جلوگیری کرد.
آموزش سلامت
زایمان زودرس یا تولد نوزاد نارس در گفتگو با دکتر زهرا مصلی نژاد، متخصص زنان و زایمان
زایمان زودرس یا تولد نوزاد نارس به زایمانی گفته می شود که قبل از پایان هفته 37 بارداری اتفاق می افتد.
درمان/ آموزش سلامت
سکته مغزی، اولین علت ناتوانی جسمی در کشور/ آشنایی با علائم سکته مغزی و اهمیت درمان فوری
معاون آموزشی سازمان اورژانس کشور بر اهمیت تشخیص و درمان سریع سکته مغزی تاکید کرد و گفت: تشخیص به موقع علائم سکته مغزی و اقدام فوری میتواند جان بیماران را نجات دهد.
آموزش سلامت/ مسمومیت با دارو
شایع ترین علت بروز مسمومیت ها، مصرف بیش از مقادیر درمانی داروهاست
فلوشیپ سمشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به عواقب مخاطره آمیز مصرف خودسرانه داروها در جامعه، گفت: شایع ترین علت بروز مسمومیت ها، مصرف بیش از مقادیر درمانی داروها بوده و 70 درصد از موارد بستری مسمومیت، مربوط به مسمومیت های دارویی است.
غذا و دارو/ هفته مسمومیت
افزایش تعداد مسمومیتها در جهرم نسبت به سال گذشته؛ بالاترین آمار مربوط به کودکان است
معاون غذا و داروی دانشگاه: بر اساس آمار، تعداد مراجعات ناشی از مسمومیتها در سال 1403 نسبت به سال قبل افزایش داشته است. به خصوص کودکان زیر 12 سال بیشترین آسیب را از این پدیده دیدهاند و تعداد مسمومیتها در این گروه سنی از 112 نفر در سال 1402 به 176 نفر در سال 1403 رسیده است.
اخبار وزارت/ بهداشت
سیگار الکترونیک ترفندی جدید برای به دام انداختن جوانان در مصرف دخانیات/مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی به دلیل مصرف سیگار
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در ایران به دلیل مصرف سیگار جان خود را از دست میدهند و در مقابل ۵۰ هزار میلیارد تومان خسارت به کشور وارد میشود که این معضل مهم آثار زیان باری برای فرد، خانواده و جامعه به بار آورده است.
آموزش سلامت/ مقابله با سرطان سینه
اکتبر، ماه آگاهی رسانی پیشگیری از سرطان پستان؛ فعالیت بدنی منظم، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد
"از اول هفته بعد پیاده روی را آغاز خواهم کرد، من واقعاً دوست دارم ورزش کنم، اما کلاس ورزشی خوبی پیدا نمی کنم... ". بسیاری از ما با گفتن این سخنان و امروز و فردا کردن، ورزش کردن را به تعویق می اندازیم، اما دیر یا زود بی تحرکی برای ما مشکل ساز خواهد شد. حتی اگر هیچ عامل خطرزای دیگری در ما وجود نداشته باشد، بی تحرکی به میزان بسیار زیادی نه تنها احتمال ابتلای به سرطان را در ما افزایش خواهد داد، بلکه این موضوع در دیگر بیماری ها همچون بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا، دیابت و اضافه وزن نیز صادق است. بی تحرکی نتیجه ای جز نیاز بیشتر به دارو، بستری در بیمارستان و البته ملاقات بیشتر با پزشک نخواهد داشت. با وجود تمامی خطراتی که بیان شد، بیشتر مردم کشورمان کمتر از میزان مورد نیاز ورزش می کنند. با توجه به آمار منتشر شده، 35 درصد افراد 15 تا 64 ساله کشور در اوقات فراغت خویش به هیچ وجه فعالیت فیزیکی انجام نمی دهند.