جهرم

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی

  • 1402/08/09 - 13:53
  • - تعداد بازدید: 3072
  • - تعداد بازدیدکننده: 2992
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZYp
درمان

شیوع درگیری با آنفلوآنزا، از یک بدن درد ساده تا بستری در بیمارستان

اگر بیماری آنفلوانزا درمان نشود، بیماری پیشرفت کرده و موجب بروز ذات الریه می شود. تنگی نفس، درد قفسه سینه، سرفه خلط دار، تب بالا و هذیان گویی از علائم شدید این بیماری است.

شیوع درگیری با آنفلوآنزا، از یک بدن درد ساده تا بستری در بیمارستان
دکتر حشمت الله شاکری متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: در حال حاضر ویروس های سرماخوردگی آنفلوآنزا و کووید در شهرستان شایع است که در نمونه هایی که از بیماران گرفته شده درگیری با ویروس آنفلوانزا بیشتر دیده می شود.
 
وی گفت: به طور کلی شیوع بیماری آنفلوآنزا در فصل پاییز و زمستان بیشتر بوده و در یک ماه گذشته آمار مبتلایان به  این بیماری در کشور و حتی جهرم که از آن مستثنی نیست  زیاد بوده است. ویروس آنفلوآنزا و کووید در سطح شهرستان شیوع داشته و درگیری های ریوی نیز به دنبال دارد.
 
وی بیان کرد که به طور کلی روزانه حدود ۲۰۰ نفر در درمانگاه های امام رضا (ع) و هنری توسط متخصصین عفونی ویزیت می شوند که اکثرا مبتلا به آنفلوآنزا هستند. اغلب مبتلایان به آنفلوآنزا دارای علائمی مانند تب، لرز، گلو درد، سر درد، آب ریزش بینی، بدن درد و کوفتگی شدید و در مواردی علائم گوارشی مانند اسهال و استفراغ هستند. بعضی از این بیماران این بدن درد و کوفتگی شدید را بیشتر از  بیماری کووید که قبلا تجربه کرده اند می دانند.
 
وی با اشاره به پر شدن تخت های بخش های عفونی بیمارستان سید شهداء (ع) گفت: به خاطر شیوع گسترده آنفلوآنزا از یک ماه گذشته تا کنون تخت های هر دو بخش عفونی این بیمارستان کاملا اشغال بوده است. در حال حاضر بیمارانی که در بخش های عفونی بستری هستند دارای علائم تنفسی بوده و در عکس های سی تی اسکن برخی از آنها درگیری ریوی ۷۰ تا ۹۰ درصد نیز مشاهده شده است.
 
وی در ادامه توضیح داد که در کنار این بیماران، بیماران سرپایی هم نیز وجود دارد که روزانه حدود ۱۵ تا ۲۰ بیمار به بیمارستان مراجعه می کنند و تحت درمان دارویی قرار می گیرند.
 
دکتر شاکری افزود: اغلب بیماران بستری شده، میانسال و سالمند هستند اما در بین بیماران بستری، کودکان زیر ۱۲ سال هم داشته ایم. 
 
آنفلوآنزا بیماری است که باید آن را جدی بگیریم و میانسالان، سالمندان و بیماران خاص در معرض بیشتر ابتلای آن هستند. اگر جلوی پیشرفت بیماری گرفته نشود، بیماری پیشرفت کرده و قسمت تنفسی تحتانی را درگیر می کند و موجب بروز ذات الریه می شود. تنگی نفس، درد قفسه سینه، سرفه خلط دار، تب بالا و هذیان گویی از علائم شدید این بیماری است.
 
به گفته این متخصص بیماری های عفونی، تزریق واکسن آنفلوآنزا در پیشگیری از این بیماری و کاهش شدت آن بسیار تاثیرگذار است. در این روزها رعایت پروتکل های بهداشتی مانند استفاده از ماسک و شستشوی مداوم دست ها موکدا توصیه می شود.
 
اگر فردی مبتلا به این بیماری شد حتما از ماسک استفاده کند و تا آنجا که می تواند در روزهای ابتدایی بیماری در جمع حاضر نشود. دانش آموزان در مدارس ماسک بزنند، فاصله خود تا دوستانی که بیمار شده اند حفظ کنند و از وسایل همدیگر استفاده نکنند زیرا اشیاء خود عامل انتقال بیماری است.
 
در صورتی که بیمار شدید و علائم آن حاد نبود از مصرف مایعات گرم مانند آب جوش و عسل، شیر گرم و نوشیدن آب پرتقال و آب لیموشیرین و خوردن سبزیجات غافل نشوید.
  • گروه خبری : آموزش سلامت
  • کد خبر : 398
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام