جهرم

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی

سه شنبه 19 فروردین 1404
  • 1404/01/13 - 02:13
  • - تعداد بازدید: 206
  • - تعداد بازدیدکننده: 199
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /ZYd

کودک مبتلا به اوتیسم را مجبور به تغییر نکنید؛ دنیای او را درک کنید

بیماری اوتیسم در پسران بیشتر از دختران تشخیص داده می شوند. ولی موارد ابتلا در دختران بیشتر است.

00:00
00:00
دانلود
دکتر عباس عوض پور فوق تخصص گوارش و کبد کودکان و نوجوانان در تعریف بیماری اوتیسم گفت: اوتیسم اختلالی است که توسط پزشکان برای توصیف گروهی از اختلالات رشد عصبی به کار می رود. اوتیسم معمولا در اوایل کودکی بین ۱۲ تا ۲۴ ماهگی مشهود می گردد. با این حال ممکن است علائم بیماری زودتر یا دیرتر ظاهر گردد. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی شیوع اوتیسم ۱ در ۱۰۰ برای کودک اتفاق می افتد.
 
وی با اشاره به علائم بیماری اوتیسم گفت: این بیماری معمولا با مشکلات ارتباطی و تعامل اجتماعی مانند چگونگی در اشتراک گذاری احساسات، اشتراک گذاری در علایق همراه است.
 
وی در ادامه افزود: همچنین مبتلایان به این بیماری در ارتباط غیر کلامی دچار مشکل هستند مانند حفظ ارتباط چشمی یا خواندن زبان بدن.
 
به گفته این فوق تخصص از دیگر مسائلی که کودکان اوتیسمی  با آن درگیر هستند دشواری در حفظ روابط و یا الگوهای  محدود با تکرار رفتار است. آنها پایبند سفت و سخت به انجام حرکات تکراری یا الگوهای گفتاری یا رفتارهای خاص هستند. این کودکان به اطلاعات حسی و یا حتی صدای خاص در محیط اطراف واکنش منفی نشان می دهند.
 
به گفته وی شدت علائم اوتیسم بسیار متغیر است اما نقص در مهارت اجتماعی در افراد دچار این اختلال ثابت است.
 
وی افزود: علت دقیق اوتیسم ناشناخته است با این حال سابقه خانوادگی، جهش ژنتیک، فرزند آوری در سنین بالا،  وزن کم هنگام تولد، قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین و سموم محیط، سابقه عفونت ویروسی و قرار گرفتن جنین در معرض داروهایی مانند سدیم والپروات و تالیدومید است.
 
 وی با بیان اینکه هیچ درمان شناخته شده ای برای اوتیسم وجود ندارد گفت: همچنین هیچ درمانی نمی تواند ضایعات مغز به بیماری مبتلا به اوتیسم را کاهش دهد.
 
 
وی با اشاره به جامعه پذیری این بیماران در اجتماع و انجام مهارت های شغلی گفت:  داشتن ضریب هوشی بالای ۵۰  و فرا گیری زبان قبل از ۶ سالگی سبب می شود این کودکان در درمان، نتایج بهتری داشته باشند.  و بتوانند با کسب مهارت های اجتماعی زندگی عادی را داشته باشند. در مقایسه با  جمعیت عمومی افراد مبتلایان به اوتیسم احتمال بیشتری دارند که موفق به کسب شغل نشوند. همین طور برخی از بزرگسالان مبتلا به اوتیسم قادر به زندگی مستقل نیستند.
 
دکتر عوض پور با اشاره به درمان بیماران مبتلا به اوتیسم گفت: این بیماری علاوه بر درمان دارویی، درمان غیر دارویی هم دارد. تحلیل رفتار کاربردی، آموزش ساختاریافته، گفتار درمانی، زبان درمانی و درمان مهارت اجتماعی و کار درمانی از درمان های غیر دارویی این بیماری است.
 
به گفته وی هنگامی که مداخلات رفتار درمان، برای کودک در خانه یا مدرسه شکست بخورد از درمان دارویی شامل داروهای سایکو اکتیو یا دارو های ضد تشنج و داروهای ضد افسردگی، محرک ها یا داروهای ضد روان پریشی استفاده می شود.
 
 
به گفته وی داروهای آنتی سایکوتیک مثل رسپیریدون و آریپیرازول برای درمان رفتار پرخاشگرانه و خود آزاری استفاده می گردد.
 
 
همچنین فلوکستین و فلووکسامین در کاهش رفتار تکراری و متیل فنیدات در بی توجهی یا بیش فعالی مفید است.  باید توجه داشت که هیچ دارویی نمی‌تواند علایم اوتیسم را در زمینه اجتماعی و ارتباطی تسکین دهد. 
 
وی عنوان کرد: بیماری اوتیسم در پسران بیشتر از دختران تشخیص داده می شوند. ولی موارد ابتلا در دختران بیشتر است. این نکته یادآور شود که بسیاری از موارد خفیف اوتیسم در دختران و زنان نادیده گرفته می شود و رفتارهای غیر معمول کم تری نیز دارند.
 
وی بیان کرد: در آمریکا در سنین ۱۸ تا ۲۴ ماه کودکان جهت غربالگری اوتیسم (ASD) قرار می گیرند. نکته ای که در مورد این بیماران باید مد نظر داشت هر نوع تمرینی که کودک از آن لذت می برد مانند پیاده روی، شنا، تفریح در زمین بازی در بهبودی علایم این کودکان مفید است.  مراقبین و والدین این کودکان باید این موارد را  در ارتباط با این کودکان مد نظر قرار دهند.
 
 
به گفته وی ارتباط فرد مبتلا به اوتیسم با دیگران و محیط بیرون دشوار است.  او دنیا را طور دیگری می بیند و ارتباط کلامی و غیر کلامی و فعالیت اجتماعی و بازی ها برای او مشکل است. این افراد دچار پر حسی و یا کم حسی هستند بنابراین نوازش، بغل کردن و ارتباط فیزیکی برای او می تواند سخت باشد. کودک مبتلا به اوتیسم را مجبور به انجام کاری نکنید یا سعی در بیرون کشیدن او از دنیای درونش نکنید. در ارتباط با این کودکان صبور باشید.
 
 
وی می گوید: از فعالیت های واحد گفتار درمانی بیمارستان سید الشهداء برای این کودکان، کمک به آنها برای یادگیری نحوه استفاده از زبان گفتاری و غیرگفتاری مانند زبان اشاره، حرکات دست، یا استفاده از تصاویر است. او در ادامه توضیح می دهد که توسعه مهارت‌های مکالمه، مانند رعایت نوبت در صحبت کردن و حفظ موضوع گفت‌وگو، آموزش زبان بدن و حالت‌های چهره برای درک بهتر احساسات دیگران از دیگر کارهایی است که برای این کودکان انجام می دهیم.
 
وی می گوید برای افزایش مهارت گفتاری این بچه ها  بیان صحیح عبارات و جملات مد نظر، بسیار مهم است تکرار در استفاده از مهارت‌های واژگانی و گرامری برای بیان بهتر افکار از دیگر فعالیت هایی است که با تکرار و تمرین می تواند نقش بسزایی در بهبود مهارت گفتاری آنها شود.
 
به گفته وی برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است هرگز توانایی صحبت کردن را کسب نکنند. در این موارد، گفتار درمانگر از روش‌های جایگزین استفاده می کند.
 
 
 گفتنی است ساعات کاری واحد گفتار درمانی بیمارستان سید الشهداء جهرم ار ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۲:۳۰ دقیقه بعد از ظهر است و درمان این بیماران با تعرفه دولتی انجام می شود.
به گفته وی انتقاد باعث اضطراب در این کودکان می گردد.  نکته اخر اینکه این کودکان غالبا به کارها و حرکات تکراری علاقه دارند و از آن لذت می برند. ممکن است یک بازی و یا یک کاردستی را دوست داشته باشند و هر روز آن را تکرار کنند. در برخورد با آن ها صبور باشید.
  • گروه خبری : آموزش سلامت
  • کد خبر : 3020
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام

Close menu