جهرم

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی

  • 1402/07/02 - 14:32
  • - تعداد بازدید: 981
  • - تعداد بازدیدکننده: 941
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Zy4
بهداشت

معاون بهداشت دانشگاه: تزریق واکسن آنفلوآنزا برای گروه های پر خطر توصیه می شود

تزریق واکسن آنفلوآنزا برای گروه های پر خطر توصیه می شود

فصل شیوع آنفولانزا از مهر تا پایان سال به طول می انجامد. توصیه می شود سالمندان بالای ۶۵ سال و گروه های پر خطر برای پیشگیری از این بیماری تحت واکسیناسیون قرار گیرند.
 
 با شروع فصل پائیز و زمستان و سرد شدن هوا اغلب مردم مخصوصا کودکان و دانش آموزان دچار سرما خوردگی های طولانی مدت که اکثرا منشع ویروسی دارد می شوند به طوری که فرد را از انجام فعالیت های روزانه باز می دارد. میهمان ناخوانده ای که با سرما دوست است و  گاها ماندگاری بیشتری دارد بیماری  آنفولانزا است. بیماری که قطعا هر یک از ما در طول عمر با آن موجه شده ایم و خاطره خوبی از آن نداریم. تزریق به موقع واکسن  آنفلوانز در پیشگیری از این بیماری بسیار کمک کننده‌ است.
 
 
 دکتر محمد جعفر محبی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت:  تزریق واکسن آنفلوانزا برای افراد در معرض خطر توصیه می شود. سالمندان بالای ۶۵ سال و افراد مبتلا به بیماری‌های نقص سیستم ایمنی یا سرطان، دیابت، بیماران قلبی، کلیوی، کبدی و ریوی حتما در آستانه فصل پاییز و روزهای ابتدایی مهرماه واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.
 
 وی با بیان اینکه چه کسانی بیشتر در معرض بیماری آنفولانزا هستند گفت: از جمله افرادی که بیشتر در معرض مشکلات ناشی از انفلوانزا قرار می گیرند می توان به افراد بالای ۶۵سال، کودکان زیر ۵سال، کودکان تحت درمان با اسپرین (۶ماهه تا ۱۸ساله)، خانم های باردار و افراد مبتلا به بیماری های قلبی- عروقی،کلیوی،ریوی ، دیابتی وبیماران دچارنقص سیستم ایمنی هستند اشاره کرد. برای این افراد تزریق واکسن آنفلوانز نیز توصیه می شود و نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به این بیماری دارد.
 
دکتر محبی عنوان کرد: طبق روال هرسال از ابتدا یا نیمه مهر ماه گروه های هدف مانند پرسنل کادر درمان و بهداشت، مادران باردار، افراد تحت پوشش مرکز توان بخشی توسط معاونت بهداشتی تحت واکسیناسیون قرار می گیرند. دیگر افراد متقاضی نیز می توانند این واکسن را از داروخانه های سطح شهر خریداری و تهیه نمایند. در حال حاضر واکسن آنفلوآنزا در داروخانه های شهر موجود است.
 
وی افزود: هرسال معمولا موج شیوع آنفلوانزا در ایران از اواسط مهرماه آغاز می‌شود و ممکن است چندین موج دیگر نیز تا پایان سال تکرار شود.
 
 وی گفت: آنفولانزا بیماری فصلی بانام عمومی فلو (flu)،بیماری مسری است که توسط ویروس آنفلوانزا ایجاد می گردد.این بیماری به ناگاه رخ می دهد و بخش های بالایی مجراهای تنفسی را درگیر می کند.
 
معاون بهداشتی با اشاره به علائم بیماری بیان کرد: علایم آنفولانزا شبیه به بیماری سرماخوردگی است، با این تفاوت که علایم بیماری سرماخوردگی با سرعت کمتری ظاهر می شود در حالی که علایم انفلوانزا ناگهانی ظاهر شده و شدت بیشتری دارد.
 
تب وسردرد(مشخصه مهم)،درد عضلانی، لرز وعرق، سرفه خشک، ضعف، خستگی واحتقان بینی است. از علایم شدید بیماری می توان به تنگی نفس، تنفس تند یا دشوار، احساس فشار یا درد در قفسه سینه، سرگیجه ناگهانی، گیجی، استفراغ شدید یا مداوم اشاره کرد.
 
وی با اشاره به روش انتشار ویروس آنفولانزا بیان کرد: در خصوص روش انتقال ویروس انفلوانزا نیز باید گفت، وقتی فرد مبتلا به آنفلوانزا سرفه یا عطسه کرده و یا صحبت می کند، ویروس آنفلوانزا از طریق قطرات بسیار ریزی وارد هوا می شود و افراد سالم با تنفس این قطرات می توانند آلوده شوند. افراد سالم همچنین اگر با اشیایی که فرد آلوده با آن در تماس بوده تماس یابند و سپس بخش تماس یافته را با دهان، بینی و چشم خود تماس دهندمی توانند آلوده شوند.
 
به گفته وی شست وشوی صحیح و مرتب دست ها با آب وصابون، پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه وعطسه با دستمال، خود داری از روبوسی، دست دادن و در آغوش گرفتن افراد دارای علایم تنفسی از راه کار های پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.
  • گروه خبری : بهداشتی
  • کد خبر : 90
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام