جهرم

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی

  • 1402/07/29 - 13:56
  • - تعداد بازدید: 923
  • - تعداد بازدیدکننده: 902
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZHn
بهداشت

با بیماریابی فعال معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم، ۹ بیمار مبتلا به سل در هفت ماه گذشته در شهرستان شناسایی شده اند

با بیماریابی فعال معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم، ۹ بیمار مبتلا به سل در هفت ماه گذشته در شهرستان شناسایی شده اند

سل
مهم ترین اقدام برای پیشگیری از بیماری سل، بیماریابی فعال است. اغلب افرادی که دارای سل نهفته هستند، در یک تا دو سال اول پس از ابتلا در صورت عدم درمان، مبتلا به بیماری سل فعال می شوند. 
 
به گزارش وبدا جهرم، دکتر محمد جعفر محبی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به بیماریابی فعال جهت پیشگیری از بیماری سل گفت: اقدامات پیشگیرانه مهم ترین راه برای عدم ابتلاء به بیماری سل است که در راستای آن معاونت بهداشتی یکی از اهداف خود را بر بیماریابی و شناسایی مبتلایان به سل و به حداقل رساندن آن گذاشته است. 
 
به گفته وی در نتیجه این بیماریابی های فعال توسط کارشناسان واحد بیماری های واگیر معاونت بهداشتی در ۷ ماه گذشته، ۹ بیمار شناسایی شده که در مقایسه با آمار سال گذشته که ۵ مورد بوده، بیشتر است. مبتلایان در ۷ ماه گذشته، شامل ۲ آقا و ۳ خانم ایرانی و ۳ آقا و یک خانم از اتباع افاغنه بوده است.
 
 دکتر محبی خاطرنشان کرد: بررسی سل فعال، شناسایی سل نهفته و درمان آن در گروه های پر خطر و همین طور بررسی اطرافیان فرد بیمار برای ما بسیار مهم بوده که  از دیگر اقدامات مهمی است که توسط کارشناسان واحد بیماری های واگیر معاونت بهداشتی انجام می شود.
 
وی افزود: سل یک بیماری عفونی بالقوه جدی است که عمدتا ریه ها را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری از طریق قطرات کوچک از طریق سرفه و عطسه در هوا منتشر می شوند و از فردی به فرد دیگر سرایت می کند. در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، به خصوص افراد مبتلا به ویروس HIV احتمال ابتلا به این بیماری نسبت به افراد با سیستم ایمنی نرمال بیشتر است.
 
 محمد علی راستگو فرد کارشناس واحد بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به سل نهفته گفت: افراد با سل نهفته به هیچ عنوان احساس بیماری نمی کنند و هیچ یک ازعلایم بیماری سل را ندارند. بدن این افراد دارای باکتری سل است اما این افراد مبتلا به بیماری سل نیستند و قابلیت انتقال این بیماری را ندارد. اما اغلب افرادی که دارای سل نهفته هستند، در یک تا دو سال اول پس از ابتلا در صورت عدم درمان، مبتلا به بیماری سل فعال می شوند. تنها علامت ابتلا به سل، جواب مثبت به تست پوستی سل و آزمایش خون این بیماری است. 
 
 
وی در تعریف سل فعال گفت که در بعضی افراد، باکتری سل، سیستم ایمنی را شکست داده، تکثیر کرده و از سل نهفته به بیماری سل تبدیل می شود. برخی افراد بلافاصله پس از ابتلا، مستقیما مبتلا به بیماری سل می شوند. برخی دیگر اما مدت ها پس از ابتلا، در اثر ضعیف شدن سیستم ایمنی به این بیماری مبتلا می شوند. 
 
وی بیان کرد: افراد مبتلا به سل فعال، ناقل بیماری بوده و این بیماری از طریق میکروبی بنام مایکوباکتریوم توبرکلوزیس فرد را بیمار می کند. این بیماری از طریق هوا به سایر افراد منتقل می شود. هنگامی که فرد مبتلا به بیماری سل ریوی عطسه یا سرفه کند، قطره های خیلی کوچک که حاوی میکروب سل است در هوا پخش می شود و اگر شخص دیگری همان هوای حاوی میکروب را تنفس کند ممکن است به بیماری سل مبتلا شود. 
 
 
به گفته وی کاهش وزن ناگهانی و بی دلیل، کم اشتهایی و یا بی اشتهایی، عرق کردن به هنگام خواب، تب و لرز و احساس خستگی شدید از علائم سل فعال است.
 
وی با اشاره به علائم سل ریوی گفت که سرفه کردن برای مدت بیش از سه هفته، سرفه های خونی، درد قفسه ی سینه از علائم سل ریوی است. بیماری سل در تماس طولانی و نزدیک منتقل می شود. افرادی که هر روز با بیمار مبتلا به سل در تماس هستند مانند افراد خانواده، دوستان و همکاران در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
  • گروه خبری : بهداشتی
  • کد خبر : 269
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام