جهرم

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی

  • 1402/08/08 - 13:55
  • - تعداد بازدید: 2132
  • - تعداد بازدیدکننده: 2069
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /Zzp
پویش مقابله با سرطان سینه

همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند

در کشور ما ابتلا به سرطان سینه بالاترین آمار را در بین تمام سرطان ها به خود اختصاص داده است. متاسفانه استان فارس نیز یکی از پرشیوع ترین استان های کشور از نظر ابتلا به سرطان می باشد که سرطان سینه در رتبه اول قرار دارد. تشخیص زود هنگام، مهمترین عامل در پیشگری و درمان این سرطان به حساب می آید.

 همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند
 
به گزارش وبدا جهرم، امروز 8 آبان ماه 1402، دکتر مرضیه حق بین فوق تخصص جراحی سرطان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم در سمینار سرطان سینه، گفت: به طور کلی برای تشخیص سرطان سینه، ماموگرافی در هر سنی ضرورت دارد. توصیه می شود از سن 40 تا 75 سالگی خانم ها سالانه ماموگرافی سینه انجام دهند و بانوانی که دارای سابقه خانوادگی سرطان سینه هستند می بایست از سن ۲۰ سالگی به بعد هر از ۳ الی ۴ ماه زیر نظر پزشک متخصص تحت معاینه سینه قرار گیرند. 
 
وی با بیان این مطلب که در ماموگرافی ضایعات غیر قابل لمس را می توان مشاهده کرد گفت: ماموگرافی روشی است که هسته اولیه سرطان در آن نشان داده می شود و پزشک متخصص می تواند رسوب کلسیم ریز و و خوشه ای را مشاهده کند. بدین جهت روشی مطمئن برای تشخیص سرطان سینه است. در بیماران سرطانی ماموگرافی سالانه الزامی است.
 
دکتر حق بین افزود: گاها برای تکمیل ماموگرافی برای تشخیص دقیق تر سونوگرافی از سینه هم انجام می گیرد. همین طور در مراحل دیگر ام آر آی با تزریق برای بیمار انجام می شود.
وی تاکید کرد که  تمامی خانم ها باید حداقل ماهی یک بار، معاینه فردی سینه ها را انجام دهند. معاینه فردی در بروز هر گونه تغییر در فرم و ظاهر سینه ها، بسیار کمک کننده است. در صورت مشاهده هر گونه تغییر باید سریعا به پزشک مراجعه شود.
وی درباره علائم سرطان سینه گفت: بعضی از بیماران بدون اینکه دارای علائم و زائده در سینه باشند با انجام ماموگرافی متوجه توده سرطانی در سینه خود می شوند که این افراد بسیار خوش شانس بوده و تشخیص در مراحل اولیه بیماری، برای درمان بسیار حائز اهمیت است. اما در موارد دیگر بیمار با انجام معاینه دستی سینه، متوجه برآمدگی یا زائده در سینه می شود که در این حالت توده سرطانی در بافت داخلی سینه نبوده و در قسمت بافت جلو سینه قرار دارد که فرد باید سریع به پزشک متخصص مراجعه کند.
 
دکتر حق بین با اشاره به علائم ظاهری حاد سرطان سینه گفت: قسمت زیادی از سینه دچار قرمزی و التهاب است که با نگاه اول فرد فکر می کند دچار عفونت شده که متاسفانه بیمار دیر متوجه شده و بیماری در مراحل حاد قرار دارد. در موارد دیگر ظاهر سینه مانند هاله و نوک پستان دچار فرو رفتگی و تغییر شکل شده است. از دیگر تغییرات، به وجود آمدن پوستی شبیه به پوست پرتقال روی سینه است  که بیشتر بیماران ما در این حالت به مرکز سرطان خاتم الانبیاء جهرم مراجعه می کنند.
 
 
وی بیان کرد که اغلب بیمارانی که مبتلا به سرطان می شوند دردی در ناحیه سینه خود حس نمی کنند و حتی بدون علائم هستند. اما در صورتی که افراد با احساس درد در این ناحیه مواجه شدند باید برای بررسی علت، فورا به پزشک مراجعه کنند.
وی با اشاره به ترشحات نوک پستان یا خون آمدن از آن گفت:  می تواند دلایل مختلفی داشته باشد و در همه موارد نگران کننده نیست. اما بیمار می بایست با مشاهده آن سریع به پزشک متخصص مراجعه کند.
 
وی با اشاره به درمان بیماران سرطانی و جراحی سینه گفت: اینکه بافت سینه برداشته شود یا خیر بستگی به شرایط بیمار، اندازه تومور و... دارد اما مهم ترین هدف درمان، خارج کردن تومور از سینه با نگهداری حفظ ظاهری سینه ها است. در روش های جدید جراحی  برای بیمار، آنکوپلاستی انجام می شود که همزمان با خارج کردن توده سرطانی از سینه، عمل زیبایی هم برای بیمار صورت می گیرد.
 
 
به گفته وی اغلب بانوان پس از ابتلا به سرطان پستان و درمان آن، نگران از دست دادن پستان و بدفرم شدن آن هستند، با انجام آنکوپلاستی برای بیمار، فرم سینه حتی بهتر از حالت قبل خواهد شد. 
 
وی با اشاره به سرطان های سینه که همراه با درگیری غدد لنفاوی زیر بغل است گفت: در این حالت درگیری سرطان سینه به غدد لنفاوی زیر بغل مربوط می شود که بیمار تحت جراحی قرار گرفته و توده ای که در زیر بغل قرار دارد، جراحی و خارج می گردد.
 
 
دکتر حق بین با اشاره به کنترل لنف ادم گفت: معمولا بیماران بعد از جراحی و طی کردن مراحل درمانشان در دست ها دچار ادم یا ورم می شوند که در مواردی بسیار دردناک است. در این حالت به بیماران ورزش، ماساژ و دستکش های مخصوص توصیه می شود که حتما باید انجام دهند.
 
 
این سمینار توسط گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی و با همکاری اداره تحول معاونت توسعه دانشگاه برای کارکنان خانم دانشگاه برگزار گردید.
  • گروه خبری : بهداشتی
  • کد خبر : 376
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

 همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند   همه چیز درباره سرطان سینه؛ هیچ کس به اندازه خودتان نمی تواند به تشخیص سرطان سینه کمک کند

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام