۱۴۰۰ سه شنبه ۵ بهمن
جوش های کیستی و هورمونی را جدی بگیرید
مصرف لوازم آرایشی غیر اصل یکی از دلایل  ایجاد جوش های زیر پوستی است. کنترل مداوم و منظم چربی پوست نقش مهمی در پیشگیری از ایجاد جوش های غیر التهابی دارد.

به گزارش وبدا جهرم؛ دکتر وحیده مدبر متخصص پوست، مو و زیبایی دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: جوش های التهابی شامل پاپول، پاسچول، ندول و کیست است. این نوع جوش ها معمولا علت های جدی تری دارند.  معمولا ممکن است ناشی از مشکلات داخلی باشد. اگر جوش های التهابی بیشتر روی فک و قسمت پایینی صورت است علت آن ممکن است به خاطر مشکلات هورمونی باشد.

وی در ادامه گفت: این نوع جوش ها معمولا ملتهب، قرمز، دردناک و بزرگ هستند و نیاز به درمان های قوی تری یا درمان های دارویی دارند. پس حتما باید به پزشک متخصص مراجعه شود.

وی با اشاره به انواع  جوش های التهابی گفت: جوش های papule، این نوع جوش ها معمولا رنگ صورتی کم رنگ دارند و هاله ای قرمز رنگ به دور  آنها است. این جوش ها بعدا چرکی می شوند.

وی در ادامه افزود: جوش های postule، این نوع جوش ها چرکی و بسیار دردناک هستند و اگر درمان نشوند جای آنها برای مدت ها روی پوست باقی می ماند. جوش های cysts، کیست ها در واقع جوش های پر چرکی و آبی هستند که باید سریعا درمان شوند. جوش های nodul، این نوع جوش ها سفت و دردناک بوده و ریشه ای هستند و مو در آنها  رشد می کند.

به گفته وی اگر جوش ها غیر التهابی و ناشی از چربی یا آلودگی و مسدود بودن منافذ است می توانید خودتان با مراقبت اصولی درمانش کنید. برای هر کدام از این جوش ها باید روتین پوستی مناسب شامل شوینده، ضد جوش، لایه بردار، ضد آفتاب و آبرسان داشته باشیم.

🔹دکتر مدبر با اشاره به علت ایجاد جوش سر سیاه که یکی از انواع جوش های غیر التهابی است گفت: علت آن سلول های مرده پوست و باقی ماندن آلودگی و چربی داخل منافذ پوست است. تمیز کردن مداوم پوست و منافذ، فیشال مرتب، استفاده از آبرسان و ضد آفتاب از راه های پیشگیری آن است.

🔹وی افزود: برای درمان، باید جوش ها را تخلیه کرد. همین طور استفاده از ضد جوش ها موثر است.

به گفته این متخصص یکی دیگر از انواع جوش های غیر التهابی جوش سر سفید است که معمولا چربی بیش از حد پوست و تجمع چربی داخل منافذ باعث ایجاد آن می شود. پس پوست های چرب بیشتر با این نوع جوش درگیر هستند. این چربی داخل منافذ حبس می شوند و منافذ را مسدود می کند و در آخر به صورت جوش های سرسفید خودش را نمایان می کند.

وی اضافه کرد: کنترل مداوم و منظم چربی پوست، شستشوی مناسب پوست، عدم استفاده از محصولاتی که مولد جوش هستند از راه های پیشگیری از آن است.

وی  استفاده از ضد جوش خوب، استفاده از محصولاتی که به منافذ نفوذ می کنند و پاک کننده هستند از راه های درمان جوش های سر سفید دانست.

به گفته وی جوش های زیر پوستی از دیگر انواع جوش های غیر التهابی است که معمولا به خاطر مسدود بودن منافذ، تجمع لایه های مرده و استفاده از لوازم آرایش فیک و ... ایجاد می شود. مهم ترین راه درمان آن استفاده مرتب از لایه بردارها، استفاده از ضد جوش، فیشال و پاکسازی پوست است.

1400/10/15