۱۴۰۰ سه شنبه ۲۷ مهر
باید و نباید های مصرف تخم مرغ
تخم مرغ نه تنها یک وعده غذایی خوشمزه و کامل است، همچنین عنصری جدایی ناپذیر برای تهیه بسیاری از غذاها است.

کولین موجود در تخم مرغ صرف نظر از تاثیر قابل توجه بر روی عملکرد مغز و سیستم عصبی برای رشد و نمو جنین و کودک و همچنین تقویت حافظه بر روی سلامت قلب و عروق نیز مؤثر است.

لوتئین و گزانتین زرده تخم مرغ با حداکثر تاثیرگذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکمل ها از تحلیل رفتن لایه ماکولای شبکیه و نابینایی ناشی از سالخوردگی جلوگیری می کند.

تخم مرغ حاوی انواع ویتامین ها از جمله ویتامین B12 ،B2 ،A ،D می باشد. همچنین از لحاظ مواد معدنی تخم مرغ حاوی کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، سلنیم و آهن است.

به چه افرادی بیشتر توصیه به مصرف تخم مرغ می شود:

مصرف تخم مرغ در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و کلیه بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری به دلیل ارزش غذایی بالا توصیه می شود.

🔹 در این افراد  در روز بلامانع است. در هرصورت تخم مرغ از 8 ماهگی در کودکان قابل مصرف بوده و توصیه می شود تا 1 سالگی زرده کامل، یک روز در میان و از 2 سالگی به بالا یک تخم مرغ در روز در برنامه غذایی کودکان وارد شود.

🔻چه افرادی باید در مصرف تخم مرغ احتیاط کنند؟
مصرف تخم مرغ از رژیم غذایی در هیچ گروه سنی حذف نشود بلکه در موارد محدودیت مصرف مقدار مصرف آن با نظر پزشک معالج کاهش یابد.

🔹مصرف تخم مرغ در بیماران مبتلا به دیابت، فشارخون بالا و بیماری های قلبی و عروقی تا حدود 2 تا 3 عدد در هفته به صورت آب پز پیشنهاد می شود.

 البته در این صورت باید از خوردن غذاهای چرب و پرنمک نیز همراه تخم مرغ خودداری گردد.

نکاتی در رابطه با روش های نگهداری تخم مرغ

سعی کنید تخم‌مرغ‌هایی که می‌خرید ترک خورده و شکسته نبوده و ظاهر آلوده‌ای نداشته باشند.

 از شستشوی تخم مرغ در زمان نگهداری در یخچال پرهیز کنید و در صورت نیاز تنها در زمان مصرف شسته شود.

 تخم مرغ ها را از شانه مقوایی‌شان خارج و در ظروف مناسب‌تری قرار دهید و سپس در یخچال بگذارید، زیرا بیشتر شانه‌های مقوایی از مواد بازیافتی تهیه شده‌اند و قرار دادن آنها در یخچال کار درستی نیست.

بهترین مکان برای نگهداری تخم مرغ خنک ترین جای یخچال است.

حداکثر زمان نگهداری تخم مرغ خام به مدت 4 تا 5 هفته و تخم مرغ آب پز یک هفته در یخچال می باشد.

 از شستشوی تخم مرغ در زمان نگهداری در یخچال پرهیز کنید و در صورت نیاز تنها در زمان مصرف شسته شود.

غذاهای حاوی تخم مرغ بیش از 2 ساعت در بیرون از یخچال نگهداری ننمایید.
 سفیده تخم مرغ خام را می توانید در ظرفی درب بسته در محل سرد یخچال گذاشته و در عرض 4 روز مصرف کنید.

 زرده های خام باقیمانده را نیز می توانید در داخل ظرفی حاوی آب سرد گذاشته و در داخل یخچال قرارداده و طی 1 الی 2 روز مصرف کنید.

هیچ گاه تخم مرغ را به صورت خام یا نیم پز مصرف نکنید.

ماندانا زارع مدیر غذا دانشگاه علوم پزشکی جهرم

تاریخ:
1400/07/17
تعداد بازدید:
163
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني جهرم مي باشد.
Powered by DorsaPortal