۱۴۰۰ شنبه ۱۸ ارديبهشت
کاتی درباره واکسن های کرونا
نکاتی درباره واکسن های کرونا از زبان دکتر رئوفی متخصص و فوکال پوینت بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی جهرم
به گزارش وبدا جهرم؛ دکتر رحیم رئوفی متخصص و فوکال پوینت بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی جهرم اظهار داشت: تا کنون در ایران واکسن های اسپوتنیک وی، سینوفارم چینی، به گروه هایی که در اولویت بوده اند زده شده است و در حال حاضر در کنار واکسن های ذکر شده واکسن استرازنکا در کشور وارد و مورد استفاده قرار گرفته است.

وی بیان کرد: تمامی واکسن های تولید شده در جهان مانند مادرنا، فایزر، سینوفارم، سینوواک، استرازنکا، اسپوتنیک وی و جانسون اند جانسون مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است و کارایی 100درصد در جلوگیری از مرگ ناشی از ویروس کرونا را دارند. همین طور اثر بخشی آنها در برابر کووید شدید هم بسیار بالا است.

به گفته وی سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده است هر  کدام از واکسن هایی که تاییدیه اضطراری دارند و به دستتان رسید از آن استفاده کنید.

وی گفت: درباره واکسن استرازنکا نگرانی هایی وجود دارد، در حالی  که سازمان دارویی اتحادیه اروپا اثر بخشی واکسن استرازنکا در برابر کووید 19 نیز تایید کرده و تاییدیه اضطراری آن از سوی سازمان بهداشتی جهانی صادر شده است. در حال حاضر 53 کشور جهان از آن برای واکسینه شدن شهروندان خود استفاده می کنند.

وی عنوان کرد: با توجه به ارائه گزارش هایی در مورد لخته شدن خون با واکسن استرازنکا، هنوز به طور دقیق اثبات نشده است که لخته شدن خون از عوارض این واکسن باشد. کشور هایی هم که دستور عدم استفاده از آن را داده بودند، مجددا در حال استفاده از آن هستند.

دکتر رئوفی عنوان کرد: توصیه می شود با توجه به کارایی واکسن استرازنکا و محدود بودن منابع بدون هیچ نگرانی از این واکسن استفاده کنید.
1400/01/31