دانشگاه علوم پزشکی جهرم
آلرژی و حساسیت های فصلی
آلرژی و حساسیت های فصلی را بیشتر بشناسید/ از مصرف خود سرانه کورتون برای درمان آلرژی پرهیز کنید
هر سال با شروع فصل بهار بسیاری از افراد دچار آلرژی و حساسیت های فصلی می شوند و علائم این بیماری آزار دهنده و حتی در مواردی فرد را ناتوان به انجام امور روزمره خود می کند. مراجعه به پزشک و جلوگیری از تشدید این بیماری بسیار مهم است و نباید آن را ساده گرفت.
هر سال با شروع فصل بهار بسیاری از افراد دچار آلرژی و حساسیت های فصلی می شوند و علائم این بیماری آزار دهنده و حتی در مواردی فرد را ناتوان به انجام امور روزمره خود می کند. مراجعه به پزشک و جلوگیری از تشدید  این بیماری بسیار مهم است و نباید آن را ساده گرفت.

به گزارش وبدا جهرم؛ دکتر ژیلا رحمانیان فوق تخصص ریه  و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم درباره ایجاد آلرژی و حساسیت های فصلی در فرد می گوید: در فصل بهار یک سری مواد باعث ایجاد حساسیت و تحریک در سیستم ایمنی فرد می شود که این مواد، آلرژن ها هستند مانند گرده گل و گیاهان.

وی بیان می کند: از دیگر مواردی که حساسیت های فصلی را ایجاد می کند؛ خانه تکانی و گرد و غبار ناشی از آن و استفاده از مواد شیمیایی مانند سفید کننده ها و ترکیبات حاوی کلر است.

وی می گوید: وقتی که فرد در معرض آلرژن ها قرار می گیرد، فاکتور های التهابی در او آزاد می شود و ایجاد علامت می کند. احساس خارش  چشم، بینی، گلو، آبریزش بینی، عطسه و گاهی اوقات سرفه کردن و  احساس ضعف و بی حالی از علائم آلرژی و حساسیت های فصلی است.

به گفته این فوق تخصص و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشگی جهرم، در موارد شدید  آلرژی در فرد بصورت تنگی نفس، خس خس سینه خود را نشان می دهد که فرد حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کند.

🔸وی خاطرنشان می کند: در یک سری از افراد آلرژی با بیماری آسم ارتباط پیدا می کند. یعنی ممکن است فرد بعد ها دچار آسم شود و علائم آلرژی شروع علائم مربوط به بیماری آسم باشد.

🔸وی با اشاره به نزدیک بودن علائم آلرژی و حساسیت های  فصلی با علائم بیماری کرونا می گوید: با توجه به شیوع بیماری کرونا و نزدیک بودن علائم آلرژی با آن بسیاری از افراد فکر می کنند مبتلا به کرونا شده اند. این در حالی است که تب و بدن درد شدید از علائم بارز بیماری کرونا است که در آلرژی این دو علامت دیده نمی شود. افراد توجه داشته باشند که تب و بدن درد از علامت های اصلی بیماری های ویروسی و یا عفونت های ناشی از باکتری است.

وی در ادامه می گوید: ترشحات بینی در بیماران مبتلا به آلرژی فصلی، رنگ آن روشن اما ترشحات بینی ناشی از بیماری های ویروسی و باکتری به رنگ زرد و سبز است.

وی دوری از عوامل حساسیت زا، خارج نشدن از منزل و استفاده از ماسک را از راه های پیشگیری  آلرژی و حساسیت های فصلی می داند و بیان می کند: اگر فرد در منزل با گرد و خاک در تماس است حتما از ماسک استفاده کند و زمانی که از بیرون وارد خانه می شود به دلیل اینکه مواد آلرژی زا می تواند در سطح بدن و موها  قرار گیرد حتما حمام رفته و دوش بگیرد.

به گفته وی افرادی که دچار آلرژی و حساسیت های فصلی هستند و از سیگار استفاده می کنند حتما باید از مصرف آن دوری و آن را قطع کنند.

دکتر رحمانیان با اشاره به درمان آلرژی و حساسیت های فصلی می گوید: داروهایی که برای درمان حساسیت های فصلی تجویز می شود شامل آنتی هیستامین ها و اسپری های بینی است. برای رفع خارش و سوزش گلو توصیه می شود فرد از آلرژن ها دوری کند و مصرف مایعات افزایش دهد و از غذاهای گرم مانند سوپ استفاده کند.

وی می گوید: بعضی از مواد غذایی علائم آلرژی در فرد را تشدید می کند مانند سرخ کردنی ها، ترشی و غذاهای عطر دار که به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

وی تاکید می کند:  مصرف خود سرانه کورتون به هیچ عنوان توصیه نمی شود. کورتون به دلیل عوارضی که به دنبال دارد حتما باید با نظر پزشک متخصص باشد و در موارد شدید بیماری تجویز می شود.

این فوق تخصص ریه می گوید:  افرادی که دچار حساسیت های فصلی هستند درمان بیماری خود را جدی بگیرند زیرا اگر فرد درمان نشود؛ قادر به انجام کارهای روزمره خود نخواهد بود و  شب ها خواب مناسبی نخواهد داشت. خواب نامناسب باعث سردرد در فرد می شود.

به گفته وی عدم درمان آلرژی در موارد شدید باعث ایجاد سینوزیت و همین طور افرادی که دارای آسم هستند آسم آنها را تشدید می کند.
1400/01/18