دستورالعمل مواد شوينده در رخشويخانه
- كليه كاركنان رختشويخانه در زمان تفكيك ، طبقه بندي و شستشوي لباس ها و ملحفه ها بايد از لباس كار مناسب ، دستكش ايمني ، ماسك فيلتردار ( N95) ، چكمه و پيش بند ضد آب استفاده كنند و بهداشت فردي را رعايت كنند .
- سيگار كشيدن و غذاخوردن در رختشويخانه ممنوع است .
فرآيند رختشويخانه :
الف ) جمع آوري ، انتقال و تفكيك البسه آلوده
ب ) مرحله شستشو
ج ) مرحله خشك كردن و اتوكشي
د ) بسته بندي و نگهداري البسه و منسوجات تميز
در مرحله شستشو به ترتيب مراحل زير بايد صورت گيرد :
1. شستشو با آب سرد : به منظور رفع خون، كليه ملحفه ها ، پتوها ، روبالشتي ، لباس ها و ... بايد به مدت 15 دقيقه با آب سرد شسته شوند.
2. شستشو با آب داغ و دترجنت ( تايد ) :
در اين مرحله كليه ملحفه ها و ... بايد با آب با درجه حرارت 70 درجه سانتي گراد به مدت 45 دقيقه شسته شود و استفاده از تايد به ميزان لازم ( بستگي به ميزان آلودگي منسوجات دارد .)
3. افزودن ضدعفوني كننده:
استفاده از آب ژاول به عنوان سفيدكننده و ضدعفوني كننده به ميزان لازم ( حداقل يك ليتر در يك ماشين لباس شويي 50 كيلوگرمي ) استفاده شود و حداقل 45 دقيقه اين كار انجام شود .
4. آبكشي : بعد از مراحل فوق ، آبكشي انجام شود .
توجه: تعداد ملحفه يا لباس نبايد از 25 عدد در هر ماشين لباسشويي تجاوز كند .
مسئول بهداشت محيط بيمارستان