به گزارش وبدا، دكتر باقر لاريجاني افزود: SDH يك شبكه مصوب در سطح وزارت بهداشت است كه طبق آن هر دانشگاه علوم پزشكي بايد يك مركز تحقيقاتي مولفهاي اجتماعي موثر بر سلامت را راهاندازي كند.
وي افزود: 52 شاخص مهم از اين مولفهها به تصويب شوراي عالي سلامت رسيده است و اين شورا ظرفيت جديد براي برنامهريزي بينبخشي در عرصه سلامت است.
دكتر لاريجاني اظهار داشت: در برخي ازاستانها اين شاخصها پايلوت شده است و اميدواريم در نيمه دوم امسال شاهد آناليز اين شاخصها در كل استانهاي كشور باشيم.
وي با اشاره به نقش كليدي مديران پيشين وزارت بهداشت در توجه به شاخصهاي اجتماعي موثر بر سلامت گفت: در برخي شاخصها شاهد بيعدالتي در سطح كشور هستيم كه گاهي اين بيعدالتيها در بين استانها به 4 برابر ميرسد از جمله ميزان مرگ و مير نوزادان و كودكان زير 5 سال در استانهايي مثل سيستان و بلوچستان و گيلان كه بايد با آنافيز آنها راهكارهايي براي آن انديشيده شود.
رييس شوراي سياستگذاري بيان داشت: در سال 2005 سازمان جهاني بهداشت كميسيوني را براي پيگيري اين مولفهها اختصاص داد و توجه به اين مقوله با تاسيس دبيرخانهاي در اين خصوص از سال 85 در وزارت بهداشت رسميت يافت و از سال 89 نيز رصد اين مولفهها به شوراي سياستگذاري وزارت بهداشت محول شده و كارهاي خوبي تاكنون در اين زمينه انجام شده است.
وي افزود: در اين برنامه بايد انتظارات خود را براي توسعه سلامت از بخشهاي مختلف كشور مشخص كنيم مثلاً بايد بگوييم از بخش مسكن چه انتظاراتي داريم.