كارشناس تغذيه دانشگاه علوم پزشكي جهرم توصيه كرد: براي كاهش ميزان گرسنگي بايد ميزان مصرف پروتئين و غذاهاي فيبردار را افزايش داد و از مصرف غذاهاي پرچرب، و شوركه باعث ايجاد احساس تشنگي مي شوندخودداري كرد.
افروز جعفرنيا كارشناس تغذيه دانشگاه علوم پزشكي جهرم در خصوص چگونگي جبران كاهش مصرف مايعات در ماه رمضان گفت: كم آبي در ماه رمضان مخصوصاً براي كساني كه در آّب و هواي گرم و شرجي زندگي مي كنند يك مشكل معمول است به همين خاطر مصرف تدريجي آب و مايعات از زمان افطار تا سحر كمك شاياني به پيشگيري از يبوست مي كند همچنين مصرف ميوه در وعده قبل از خواب و خوردن سبزيجات، كربوهيدارت هاي پيچيده مثل نان هاي سبوس دار و حبوبات در وعده سحري به دليل كاهش سرعت جذب، سبب ذخيره و حفظ آب بدن مي شود.
جعفرنيا در خصوصي اينكه در ماه رمضان چه تغييراتي بايد در الگوي غذايي لحاظ شود تا گرسنگي و تشنگي در طول روز كاهش يابد، بيان كرد: براي كاهش ميزان گرسنگي بايد ميزان مصرف پروتئين و غذاهاي فيبردار را افزايش داد و از مصرف غذاهاي پرچرب، و شوركه باعث ايجاد احساس تشنگي مي شوندخودداري كرد.
وي در خصوص مصرف زياد آب در هنگام سحر تصريح كرد: با مصرف زياد آب در سحر مي توان از تشنگي در طول روز جبران نمي شود و ماندگاري مايعات مصرفي در سحر پايين بوده و با دفع آن در فاصله كوتاه و در ساعات اوليه روز، آب بدن كاهش مي يابد.
اين كارشناس تغذيه دانشگاه علوم پزشكي جهرم براي مصرف غذاها در وعده سحر و افطاري توصيه كرد: به دليل پايين بودن قندخون بهتر است وعده افطار با يك ماده قندي مناسب مثل خرما، عسل، شير گرم، شروع شود تا ميزان قندخون به تدريج به حد طبيعي برسد. در وعده سحر بايد از پروتئين ها و كربوهيدرات هاي پيچيده و فيبر زياد و غذاهاي كم چرب استفاده كرد.
وي تاكيد كرد: زياد خوردن در وعده سحري نمي تواند از گرسنگي در طول روز جلوگيري كند و افراط در مصرف مواد غذايي در يك وعده موجب بروز عوارض گوارشي، روده اي، نفخ و غيره مي شود.
جعفرنيا علت سردرد در ماه رمضان را بيشتر ناشي از افت قند ناشي از عدم دسترسي به مواد مغذي و انرژي كافي در طول روز دانست و افزود: توصيه مي شود براي تنظيم قندخون در وعده هاي اصلي به ويژه سحر از ميوه ها، غلات سبوس دار و حبوبات كه حاوي قند مناسبي هستند استفاده شود.