۱۳۹۸ پنج شنبه ۳ بهمن
برگزاري ژورنال كلاب
ژورنال كلاب با موضوع ميكروبيوم و اختلالات عصبي برگزار گرديد

ژورنال كلاب با موضوع ميكروبيوم و اختلالات عصبي توسط كميته تحقيقات دانشجويي در تاريخ 12 آبان ماه   1398 از 17:30 تا 19:30 در دانشگاه علوم پزشكي جهرم برگزار گرديد.

اين ژورنال كلاب با ارائه ساناز رضائيان، دانشجوي پزشكي عمومي ( دبير دانشكده پزشكي كميته تحقيقات)، زير نظر دكتر امير عبدلي ، هيئت علمي گروه انگل شناسي دانشگاه علوم پزشكي جهرم برگزار گرديد.

در اين ژورنال كلاب به بررسي ارتباط ميكروبيوم با اختلالات عصبي( افسردگي ، اضطراب و اسكيزوفرني) پرداخته شد.

در پايان چكيده اي از مطالبي كه ارائه شد ، در قالب بورشور در اختيار شركت كنندگان قرار گرفت كه به شرح زير مي باشد:

در بدن هر موجود زنده از جمله انسان طيف وسيعي از ميكروارگانيسم هاي مختلف شامل باكتري ها، مخمرها، تك ياخته ها و ويروس ها وجود دارد كه به عنوان ميكروبيوم و سابقا تحت عنوان فلور نرمال ياد مي شدند.

ميكروبيوم در ارگان هاي مختلف بدن از جمله دستگاه گوارش (دهان، معده و روده)، دستگاه تنفس، پوست، واژن و مجاري ادراري تناسلي وجود دارد.

تركيب (تعداد و تنوع ) ميكروبيوم روده تحت تاثير ژنتيك فرد، محيط زندگي، رژيم غذايي و سبك زندگي متغير است.

بيشترين طيف ميكروبي در دستگاه گوارش و بلاخص در روده ها وجود دارند و باكتري ها بيشترين طيف ميكروبيوم را تشكيل مي دهند.

مطالعات اخير نشان مي دهند كه ميكروبيوم ها در فرايند هاي مختلف فيزيولوژيك، متابوليك و ايمونولوژيك بدن به صورت غير مستقيم نقش دارند.

تغيير ميزان و طيف ميكروبيوم ها در بسياري از بيماري هاي متابوليك مانند چاقي و ديابت، بيماري هاي خود ايمني مانند ام اس و سندروم روده تحريك پذير، بيماري هاي قلبي و عروقي مانند پرفشاري خون و سكته و همچنين اختلالات عصبي مانند افسرگي و اضطراب و اسكيزوفرني شناخته شده است.

اختلالات عصبي طيف وسيعي از بيماري هاي اعصاب را شامل مي شوند كه از شايعترين و شناخته شده ترين آن ها مي توان به افسرگي و اضطراب اشاره نمود.

اخيرا ارتباط بين ميكروبيوم روده و اختلالات عصبي در مطالعات مختلفي شناخته شده است كه مي تواند انقلابي در پيشگيري و درمان اين اختلالات ايجاد نمايد.

ارتباط مغز و روده يك مسير دو طرفه هست كه مسيرهاي عصبي، هورموني و ايمونولوژيكي در آن نقش دارند. اين ارتباط به واسطه عصب واگ، متابوليت هاي حاصل از ميكروبيوم ، پاسخ ايمني محيطي(سيتوكين ها) و محور HPA انجام مي گيرد كه به طور ويژه سلول هاي ميكروگليا در مغز را تحت تاثير قرار مي دهند. مجموعه اين فرايندها در تغيير ميزان نوروترانسميترها و در نتيجه اختلالات عصبي موثر است.

پژوهشگران در تلاشند با روش هاي متاژنومي تركيب ميكروبيوم را در بيماري هاي مختلف شناسايي نمايند.

اميد است با مطالعات بيشتر و كمك گرفتن از تركيبات پره بيوتيك و پروبيوتيك، پيوند مدفوع و انتقال ميكروبيوم ها راهكارهاي نويني در پيشگيري و درمان بسياري از بيماري ها از جمله بيماري هاي اعصاب ارائه نمود.

تحقيق در زمينه ميكروبيوم مي تواند نويد بخش يافتن راهكار هاي جديد در پيشگيري و درمان بسياري از بيماري ها باشد

1398/09/12

دانشگاه علوم پزشکی جهرم