۱۳۹۷ شنبه ۲۹ دي
گردو منبع غني از آهن
گردو منبع غني از آهن
گردو منبع غني از آهن

گردو منبع غني از آهن

مصرف مداوم گردو در رژيم‌غذايي به پايين آوردن كلسترول كلي و همچنين كلسترول بد(LDL) و افزايش كلسترول خوب(HDL) در خون كمك مي‌كند.

گردو منبعي عالي از انرژِي است كه موادمغذي، موادمعدني، آنتي‌اكسيدان و ويتامين‌هاي پرفايده بسياري در خود دارد، افزود: گردو سرشار از اسيدهاي چرب اشباع‌شده مونو حدود 72 درصد مثل اسيد اولئيك است و منبعي عالي از كليه اسيدهاي چرب ضروري امگا 3مثل اسيد لينولئيك و اسيد آلفا لينولئيك و اسيدهاي آراشيدونيك مي‌باشد.

مصرف مداوم گردو در رژيم ‌غذايي به پايين آوردن كلسترول كلي و همچنين كلسترول بد(LDL) و افزايش كلسترول خوب(HDL) در خون كمك مي‌كند.

مطالعات نشان مي‌دهد كه رژيم‌غذايي مديترانه‌اي كه سرشار از اسيدهاي چرب اشباع مونو و اسيدهاي چرب امگا3مي‌باشد، به پيشگيري از بيماري قلبي كرونري و سكته كمك مي‌كند. مصرف حدود 25گرم گردو در روز 90درصداز اسيدهاي چرب امگا3ضروري (مصرف توصيه شده روزانه) را فراهم مي‌كند.

گردو منبعي عالي از مواد فيتوشيمي مثل ملاتونين، اسيد الاژيك، ويتامينE، كاروتينوئيد و تركيبات پلي‌فنوليك است كه با خاصيت آنتي‌اكسيدانه بودن آن در ارتباط است. اين تركيبات اثرات بالقوه‌اي برعليه سرطان، پيري، التهاب و بيماري‌هاي نورولوژيكي دارند.

گردو منبعي بسيار خوب از ويتامينE و به ويژه گاما-توكوفرول است؛ ويتامينE يك آنتي‌اكسيدان محدود در چربي بسيار قوي است كه براي حفظ يكپارچگي غشاي سلولي غشاهاي مخاطي و پوست با محافظت از آن دربرابر راديكال‌هاي آزاد مضر اكسيژن لازم است. گردو حاوي بسياري ويتامين‌هاي گروهB مثل ريبوفلاوين، نياسين، تيامين، اسيد پانتوتنيك، ويتامينB6و فولات نيز است.

گردو منبع بسيار قوي از موادمعدني مثل منگنز، مس، پتاسيم، كلسيم، آهن، منيزيم، زينك و سلنيوم مي‌باشد، مس كوفاكتوري در بسياري آنزيم‌هاي حياتي مثل سيتوكروم سي اكسيداز و سوپراكسيد ديسموتاز مي‌باشد و ساير موادمعدني كه كوفاكتور اين آنزيم هستند منگنز و زينك مي‌باشند. زينك نيز در بسياري آنزيم‌هايي كه رشد بدن، توليد اسپرم، هضم و گوارش و سنتز اسيد نوكلئيك را تنظيم مي‌كنند يك كوفاكتور به شمار مي‌رود. سلنيوم يك ريزمغذي مهم است كه بعنوان كوفاكتوري در آنزيم‌هاي آنتي‌اكسيدانه مثل گلوتاتيون پِراكسيداز نقش دارد.

آلرژي به گردو نوعي واكنش حساسيت‌زا به موادغذايي است كه در آن از اين ماده استفاده مي‌شود. به دليل حساس شدن سيستم ايمني بدن توسط مواد حساسيت‌زاي موجود در گردو است كه علائم جسمي مثل دل‌درد، استفراغ، تورم لب‌ها و گلو كه موجب دشواري تنفس و احتقان قفسه‌سينه مي‌شود، پديد مي‌آيد. درنتيجه، توصيه مي‌شود براي افراديكه آلرژي به گردو تشخيص داده شده است، از مصرف هر نوع از آن در موادغذايي خودداري شود

 

دانلود فايل ورد...دانلود فايل pdf

تاریخ:
1397/01/26
تعداد بازدید:
0
منبع:
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
دانشگاه علوم پزشکی جهرم
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني جهرم مي باشد.
Powered by DorsaPortal