۱۳۹۸ جمعه ۲ فروردين
مصرف بيش از اندازه برنج و ماكاروني زمينه ساز بروز ديابت است
مصرف بيش از اندازه برنج و ماكاروني زمينه ساز بروز ديابت است
مصرف بيش از اندازه برنج و ماكاروني زمينه ساز بروز ديابت است

مصرف بيش از اندازه برنج و ماكاروني زمينه ساز بروز ديابت است

مصرف بيش از حد برخي مواد غذايي مانند نان، برنج، ماكاروني و سيب زميني زمينه بروز ديابت را فراهم مي كند.

ديابت يك بيماري متابوليك بوده و به دليل اختلال در سوخت و ساز داخل سلولي به خصوص كربوهيدراتها اتفاق مي افتد، در صورتي كه به هر دليل ميزان ترشح انسولين كاهش يا متوقف شود، سوخت مورد نياز سلولها تامين نشده و در فقر غذايي قرار مي گيرند و از طرفي، قند اضافي افزايش يافته كه به اين حالت ديابت گفته مي شود.

اصلي ترين عامل ديابت ژنتيك، استرس، چاقي و تغذيه نادرست است. در بين عوامل تغذيه اي مهمترين عامل، مصرف بي رويه قندها، شيريني ها و يا مواد غذايي است كه به سهولت به قند خون تبديل مي شوند.

از آنجايي كه تا كنون بررسي دقيقي مبني بر اين كه مصرف شيريني يزدي در بروز بيماري ديابت نقش داشته باشد صورت نگرفته است ولي اين در حالي است كه مصرف شيريني يكي از عوامل خطر و عوامل موثر در بروز ديابت است و اين مهم منجر به افزايش شيوع بيماري ديابت مي شود.

تغيير شيوه زندگي، كم تحركي، عدم انجام فعاليت ورزشي مناسب و مصرف زياد فست فودها را از عوامل مستعد كننده بيماري ديابت به شما مي آيند. مجموعه اين عوامل دست به دست همه مي دهند و موجبات بروز ديابت را در جوامع فراهم مي آورند.

همه افراد جامعه به ويژه افراد مستعد ديابت مواد قندي ساده از جمله قند،  شكر، انواع شيريني جات  و محصولات مشتقات آن را كاهش دهند.

كنترل وزن اصلي ترين راهكار پيشگيري از بروز ديابت مي باشد. پيشگيري از چاقي و اضافه وزن از ديگر راهكارهاي اساسي به منظور پيشگيري از بروز بيماريهاي غيرواگير همچون بيماري ديابت يا بيماري قلبي و عروقي و فشارخون است.

افزايش مصرف و دريافت فيبرغذايي از ديگر روشهاي پيشگيري از بروز ديابت است به اين صورت كه افراد مصرف ميوه و سبزيجات را در سبد غذايي خود قرار دهند، اين در حالي است كه افراد بايد دقت لازم را داشته باشند كه در مصرف بيش ازاندازه ميوه نيز زياده روي نكنند.

شايان ذكر است در توليد قندهاي سنتي از ماده اي به نام  بلانكيت يا جوهر قند جهت سفيد شدن بيشتر قند استفاده مي شود كه مصرف اين ماده مي تواند به تخريب بافتهاي انسولين ساز بدن كمك كند و بتدريج زمينه ساز بروز ديابت باشد.

همچنين مصرف بيش از حد برخي مواد غذايي مانند نان، برنج، ماكاروني و سيب زميني زمينه بروز ديابت را فراهم مي كند.

 

دانلود فايل ورد...دانلود فايل pdf

تاریخ:
1397/01/26
تعداد بازدید:
0
منبع:
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
دانشگاه علوم پزشکی جهرم
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني جهرم مي باشد.
Powered by DorsaPortal