۱۳۹۸ چهارشنبه ۴ ارديبهشت
فست فود ها خطر ابتلا به بيماري هاي گوارشي را افزايش مي دهند
99درصد از موارد علت بيماري نفخ عصبي بوده و به دليل كاهش فعاليت روده است.

دكتر مسعود عزيزي فوق تخصص گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكي جهرم  گفت: برخي بيماري ها نيز مي توانند ايجاد نفخ كنند كه شايع ترين آنها بيماري  روده تحريك پذير است كه تجمع باكتري ها در روده و غذا هاي خاص در سيستم گوارش مي تواند آن را ايجاد كند.

وي گفت: عموما نفخ خطرناك نيست و قابل درمان است و با خوردن غذاهايي كه تحرك روده را افزايش مي دهند مانند غذاهاي گياهي و با پرهيز از پرخوري بهبود پيدا مي كنند.

وي در ادامه با اشاره به درگيري يك سوم افراد جامعه به سوزش معده گفت: سوزش هاي گهگاهي كه پس از خوردن بعضي غذاهاي خاص رخ مي دهد و يا اينكه  هر از دو يا سه ماه يكبار اتفاق مي افتد معمولا خطرناك نيست مگر اينكه مدت زمان آن طولاني شود.

به گفته وي اگر فردي سوزش هاي طولاني مدت با علائمي مانند گير كردن غذا در مري، ايجاد درد به هنگام بلع، سوزش هايي كه همراه با كاهش وزن شديد بدين صورت كه حداقل 5 درصد از وزن بدن در عرض مدت 6 ماه كاهش پيدا كند، كم خوني همراه با سوزش سر دل، خونريزي هاب گوارش و وجود زردي يا يرقان همراه با سوزش معده داشته باشد بايد حتما به پزشك متخصص مراجعه كند و تحت درمان قرار گيرد.

🔹اين فوق تخصص گوارش و كبد با اشاره به علائم زخم معده گفت: زخم معده دو دسته است، دسته اول زخم هايي كه در خود معده هستند و ديگري زخم هايي كه در اثني عشر و در ابتداي روده كوچك قرار دارند.

🔹وي در ادامه افزود: اگر زخم در معده باشد هنگام خوردن غذا درد آن تشديد مي شود. احساس پري در شكم، احساس سيري هميشگي و نفخ سر دل، ترش كردن هاي مكرر از علائم زخم معده هستند.

🔹دكتر عزيزي بيان كرد: درد اثني عشر برعكس زخم معده همراه با درد شديد است اما با خوردن غذا درد آن كاهش مي يابد و معمولا  افرادي كه دچار اين نوع بيماري هستند دير به پزشك مراجعه مي كنند. متاسفانه در مواردي اين دير مراجعه كردن ها باعث پاره شدن زخم مي شود و خونريزي زياد و عمل جراحي اورژانس به همراه دارد.

به گفته وي عدم مراجعه بيماران در اين نوع بيماري اين است كه با غذا خوردن درد بيماري كاهش يافته و بيمار نسبت به پيگيري آن تعلل مي كند كه اينگونه دردها را بايد حتما جدي گرفت.

وي فست فود ها را عاملي خطرزا در ابتلا به بيماري هاي گوارشي دانست و عنوان كرد: فست فود ها داراي مواد افزودني زياد، چربي و كالري هستند و تركيبات غير سالم در آنها خطر ابتلا به بيماري گوارشي و بدخيم را افزايش مي دهد.

اين فوق تخصص گوارش و كبد به خوردن غذاهاي سالم و بدون آلودگي ميكروبي تاكيد كرد و گفت: شستشوي درست سبزيجات و ميوه ها بسيار مهم است و از خوردن غذاي مانده بايد پرهيز كرد.

به گفته وي غذاهاي خانگي بايد جايگزين غذاهاي بيرون شود و مصرف سبزيجات، ميوه جات و غذاهاي گياهي از بروز بيماري هاي رود، معده و سرطان جلوگيري مي كند.

وي تاكيد كرد: مصرف الكل، سيگار و قليان خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد.
تاریخ:
1397/11/15
تعداد بازدید:
92
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني جهرم مي باشد.
Powered by DorsaPortal