۱۳۹۸ يکشنبه ۲۷ مرداد
نقش تغذيه در پيشگيري از سرطان
سرطان رشد بي رويه سلولي در بدن است. محققين بر اين باورند كه هزاران سلول سرطاني هر لحظه در بدن ما ساخته مي شود. ولي شرايط فيزيولوژيكي بدن ما قادر است با سدهاي دفاعي خود آنها ر ا نابود كند.

 لذا هرگونه اختلال در شرايط طبيعي بدن كه منجر به سست شدن اين سدهاي دفاعي گردد، مي تواند باعث بروز سرطان شود.

نتايج تحقيقات انجام شده در حوزه بيماري هاي غير واگير همچون سرطان حاكي از تاثير مواد غذايي بر بروز يا تسريع پيشرفت سرطان و نيز كاهش بروز يا ممانعت از پيشرفت تومور ها به ويژه سرطان هاي مرتبط با دستگاه گوارش، پستان و پروستات است.

تحقيقات نشان داده است كه 30 تا 40 درصد سرطان ها با حفظ وزن مطلوب، تغذيه صحيح و مناسب و تغيير در شيوه زندگي قابل پيشگيري است.

اصلاح رژيم غذايي و انجام منظم فعاليت بدني و دوري از عوامل محيطي همانند استرس، دخانيات و مشروبات الكلي در كاهش بروز سرطان بسيار موثر است.

پايش سلامت اعم از كنترل وزن، نمايه توده بدن و اندازه دور شكم به عنوان عوامل باز دارنده در بروز سرطان شناخته مي شوند.

در جامعه كنوني با وجود آلاينده هاي صنعتي، صوتي، روحي، استرس، شرايط شغلي و زندگي هاي انفرادي، يك تغذيه مناسب به عنوان سد دفاعي محكمي در پيشگيري از سرطان خواهد بود.

مصرف نامطلوب و زياد چربي ها، نمك، قند و شكر، طبخ نامناسب غذاها، استفاده مكرر از غذاهاي فرآوري شده مي تواند احتمال بروز سرطان را افزايش دهد.

همچنين مصرف زياد انواع چربي ها، روغن ها، مواد غذايي سرخ شده و پر چرب شانس ابتلا به سرطان ها خصوصا سرطان پروستات، ريه، كولون و پستان را افزايش مي دهد.

مصرف زياد نمك و غذاي شور و پرنمك و نمك سود شده شانس ابتلا به سرطان معده را افزايش مي دهد. حداكثر ميزان مجاز مصرف نمك در روز حدود 5 گرم در افراد زير 50 سال و كمتر از 3 گرم در افراد بالاي 50 سال ، كودكان و مبتلايان به بيماري هاي قلبي عروقي است كه اين مقدار شامل نمك اضافه شده به غذا و نمك موجود در محصولات صنعتي است.

از طرفي نيز مصرف محصولات گوشتي فرآوري شده مانند گوشت هاي دودي و نمك سود شده، انواع سوسيس و كالباس به علت دارا بودن مقادير بالاي نگهدارنده ها، ريسك ابتلا به سرطان را افزايش مي دهند.

واحد تغذيه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي جهرم
تاریخ:
1397/11/13
تعداد بازدید:
176
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني جهرم مي باشد.
Powered by DorsaPortal