۱۳۹۸ سه شنبه ۲۹ مرداد
حذف نمك و چربي از اولويت هاي مهم در كاهش فشار خون
متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكي جهرم گفت: خوردن نمك و چربي تاثير مستقيم بر بالا رفتن فشار خون دارد و حذف آنان از اولويت هاي مهم در كاهش فشار خون بالا است.

دكتر رضا عِلم افشاراظهار داشت: خوردن نمك و چربي تاثير مستقيم بر بالا رفتن فشار خون دارد. چاقي، خود يكي از عامل هاي اصلي بروز فشار خون است. هر 10 كيلوگرم كاهش وزن بيمار مي تواند حدود 10 ميلي متر جيوه، فشار مريض را پايين مي آورد.

به گفته وي نرمال استفاده هر فرد از سديم در طول روز تنها 12 درصد است  اين در حالي است كه طبق امار اعلام شده به طور متوسط هر فرد ايراني روزانه بر سر سفره خود، 3 درصد سديم اضافي با نمكدان مصرف مي كند.

 وي بيان كرد: پرفشاري خون يك بيماري مزمن است كه در آن فشار خون در شريان ها بالا مي رود و به دنبال اين افزايش فشار، قلب بايد براي حفظ گردش خون در رگ هاي خوني شديد تر از حالت طبيعي فعاليت كند و در نتيجه ضخامت جدار قلب بيشتر از حد طبيعي مي شود.

وي افزود: سن، چاقي، سابقه فاميلي، نژاد، مشكلات كليوي، مصرف رژيم غذايي با سديم بالا و عدم فعاليت فيزيكي از ريسك فاكتورهاي ابتلا به فشار خون بالا است.

 اين متخصص قلب و عروق فشار 120 روي 90 ميلي متر جيوه را فشار خون نرمال، 150 روي 90 را مرز فشار خون و بالاي 150 روي 90 ميلي متر جيوه را فشار خون بالا دانست كه نياز به درمان و كنترل دارد.

  وي بيان مي كند: در بعضي از افراد فشار خون در محيط خارج از درمانگاه نرمال و در مطب پزشك افزايش يافته مي باشد كه به آن فشار خون روپوش سفيد مي گويند.

 به گفته وي در نوعي ديگر از فشار خون كه معمولا در افراد مسن مشاهده مي شود، فشار خون در مطب پزشك نرمال ولي بيمار از علايم غير اختصاصي فشار خون ( سردرد، سرگيچه، سنگيني سر ...) شكايت دارد، كه به اين نوع فشار خون، فشار خون مخفي شده مي گويند.

 اين متخصص قلب و عروق افزود: درصد كمي از افراد مبتلا به فشار خون دچار سردرد مي شوند كه البته همه حملات فشار خون در اين بيماران نيز الزاما با سردرد همراه نيست و همچنين نمي توان همه سردرد ها را از ناشي از فشار خون بالا دانست.


اين متخصص قلب و عروق درمان صحيح در بيماران مبتلا به فشار خون بالا را بسيار مهم دانست و گفت: متاسفانه تعدادي از مردم با وجود اطلاع از بيماري فشار خون بالاي خود تحت درمان نادرست هستند كه اين امر مي تواند عوارض جبران ناپذيري به بار آورد.

وي افزايش ضخامت ديواره هاي قلب، نارسايي قلب، سكته هاي مغزي، خونريزي هاي داخل مغز، بيماري هاي عروقي قلب، خونريزي هاي داخل چشمي و بيماري هاي مزمن كليوي  را از عوارض بيماري فشار خون دانست.

 به گفته وي تنها را تشخيص فشار خون بالا غربالگري و اندازه گيري يك الي دو  بار فشار خون در سال است.

 دكتر علم افشار با اشاره به شيوع نوعي از فشار خون در نوجوانان و جوانان كه در سال هاي اخير افزايش پيدا كرده است گفت: اين نوع از فشار خون در سن 17 تا 25 سال شايع است به اين صورت كه فشار خون سيستوليك (ماكزيمم) بيمار افزايش و فشار خون دياستوليك(مينيمم) نرمال يا كاهش يافته است و اين ريسك فاكتور مهمي براي ابتلاء به فشار خون بالا در ميانسالي است.

 وي 30 دقيقه ورزش هوازي در طول هفته براي بيماران دچار فشار خون بالا را بسيار مهم دانست و گفت: از ورزش هاي قدرتي بايد دوري كرد چون مي تواند خود عامل فشار خون باشد مگر اينكه در كنار آن ورزش هوازي انجام شود.

 به گفته وي مصرف الكل بخصوص در خانم ها مي تواند باعث ايجاد فشار خون زودرس شود.

اين متخصص قلب و عروق خاطر نشان كرد: مصرف كافئين و نوشيدني هاي كافئين دار باعث افزايش موقت در فشار خون شده و ايجاد فشار خون پايدار با كافئين ثابت نشده است.

وي بيان كرد: در درمان فشار خون مي بايست از رژيم غذايي داراي كمترين نمك و بيشترين پتاسيم و كلسيم استفاده شود.

به گفته وي بهترين رژيم غذايي توصيه شده در درمان فشار خون، رژيم غذايي مديترانه اي مانند مصرف ميوه جات، سبزي جات، ماهي، دانه هاي مغذي و مصرف كم گوشت قرمز و مواد شيرين است. اين رژيم غذايي شامل كلسيم، پتاسيم، منيزيم و فيبر بالا و در طرف ديگر داراي چربي غير اشباع، كلسترول و سديم پايين است. طبق تحقيقات انجام شده اين رژيم غذايي به طور متوسط تا 8 ميلي متر جيوه فشار خون را كاهش مي دهد.

دكتر علم افشار حدود 70 درصد از علل ابتلا به بيماري فشار خون را ارثي دانست و گفت: متاسفانه بيماري فشار خون درمان قطعي ندارد و تنها مي توان آن را كنترل كرد.
تاریخ:
1398/03/11
تعداد بازدید:
118
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني جهرم مي باشد.
Powered by DorsaPortal