۱۳۹۷ پنج شنبه ۲۶ مهر
معاون بهداشتي دانشگاه گفت: در ايام ماه محرم، كنترل و نظارت هاي بهداشتي در قالب طرح تشديد در مراكز توزيع نذورات اجرا مي شود
كنترل و نظارت هاي بهداشتي
معاون بهداشتي دانشگاه گفت: در ايام ماه محرم، كنترل و نظارت هاي بهداشتي در قالب طرح تشديد در مراكز توزيع نذورات اجرا مي شود
دكتر سيد مجيد ارجمند، معاون بهداشتي دانشگاه ضمن تسليت فرا رسيدن ايام عزاداراي ماه محرم گفت: رعايت موازين بهداشتي در توزيع نذورات در ايام ماه محرم از سوي تكايا و هيات ها و مساجد از آن روي كه با سلامت مردم در ارتباط است، ضروري است. چرا كه عدم رعايت موارد بهداشتي ، سبب بروز بيماري هاي مرتبط با غذا به ويژه افزايش بيماري هاي عفوني روده اي خواهد شد.
دكتر ارجمند افزود شبكه هاي بهداشت اين معاونت همزمان با اغاز ايام عزاداري ماه محرم بر محل هاي تهيه و توزيع، طبخ و پخت و پز، شركت هاي توزيع فراورده هاي غذايي، ذبح دام در كشتارگاهها و ... نظارت دقيق خواهند داشت.
 
وي در اين راستا از بازديدهاي سرزده از اماكن و هيات ها و محل هاي تهيه نذورات خبر داد كه در سه شيفت صبح و ظهر و شب انجام وظيفه مي كنند.
دكتر ارجمند بيان كرد: در اين بازديدها شرايط فيزيكي محل، بهداشت فردي دست اندركاران طبخ و توزيع، وسايل و ابزار كار و اصالت مواد غذايي با ابزارهاي قابل حمل مورد ارزيابي و نظارت قرار مي گيرد. .

معاون بهداشت دانشگاه همچنين بر ضرورت پخت و پز در مكان هايي با شرايط بهداشتي مناسب تاكيد كرد و افزود: لازم است كليه افراد درگير در توزيع آب، چاي و غذا كارت بهداشت معتبر داشته باشند.

وي با اشاره به اين كه مواد خام مصرفي بايد سالم و بهداشتي باشد و از مواد غذايي بسته بندي شده كه مورد تاييد وزارت فراورده هاي خام دامي بايد از مراكز مجاز مورد تاييد سازمان دامپزشكي تهيه شود.

دكتر ارجمند در ادامه بر استفاده از نمك هاي يد دار تصفيه شده داراي مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو براي پخت غذا تاكيد كرد و افزود: در تهيه غذا نيز از روغن هاي داراي مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پايين استفاده شود.

وي همچنين با اشاره به اين كه نبايد موادغذايي خام و پخته در كنار هم در داخل يخچال و يا سردخانه نگهداري شوند، افزود: از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني (حداكثر دو ساعت) خودداري شود.

به گفته دكتر ارجمند، نگهداري بيشتر از دو ساعت مواد غذايي پخته شده بايد در دماي 4-0 درجه و يا در يخچال صورت گيرد.
معاون بهداشت دانشگاه، در ادامه ضمن تاكيد بر لزوم استفاده از آب آشاميدني سالم در تهيه غذا، گفت: ظروف چند بار مصرف كه براي توزيع آب، چاي و مواد غذايي استفاده مي شود بايد بصورت مستمر شستشو و گند زدايي شود.

وي ادامه داد: بايد براي توزيع چاي و مواد غذايي گرم از ظروف يكبار مصرف مناسب استفاده شود و از فروبردن ليوان و پارچ به داخل ظروفي كه آب و شربت داخل آن است، جلوگيري شود.

دكتر ارجمند افزود: همچنين بايد پسماند هاي توليد شده به صورت بهداشتي جمع آوري، انتقال و دفع شود. چرا كه تجمع اين پسماندها علاوه بر كريه نمودن چهره شهر اثرات نامطلوبي بر محيط زيست نيز خواهد گذاشت. .

دكتر ارجمند در پايان گفت: چنانچه مردم شكايتي مبني بر عدم رعايت قوانين و مقررات بهداشت محيطي داشتند، با شماره تلفن 190 تماس حاصل نمايند. تا بلافاصله پيگيري گردد.
تاریخ:
1397/06/24
تعداد بازدید:
35
منبع:
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0

ارسال نظرات
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني جهرم مي باشد.
Powered by DorsaPortal