۱۳۹۷ شنبه ۲۶ آبان
كريمه كنگو
تب خونريزي دهنده كريمه كنگو (CCHF) چيست؟
تب خونريزي دهنده كريمه كنگو (CCHF) يك بيماري خونريزي دهنده تب دار حاد است كه عمدتاً به وسيله كنه منتقل مي شود.

 تب خونريزي دهنده كريمه كنگو (CCHF) يك بيماري خونريزي دهنده تب دار حاد است كه عمدتاً به وسيله كنه منتقل مي شود.

راه اصلي انتقال از طريق كنه است.

 حيوانات اهلي بيمار علامت مشخصي ندارند و مي توانند ناقل باشند.

 عفونت درانسان پس از گزش كنه و يا له كردن آن روي پوست، تماس پوست با لاشه حيوان، خون و ترشحات حيوان آلوده، تماس با خون و بافت هاي بيمار مبتلا و حتي به صورت تنفسي ايجاد مي شود.

به دليل انتشار ويروس از طريق خون و بافت بيماران، افراد در تماس با آنان به خصوص سلاخان، قصابان، كاركنان شاغل در جگركي ها، كاركنان بهداشتي درماني و بيمارستان ها در معرض خطر ابتلا هستند.

 بيماري با شروع ناگهاني تب، همراه با درد عضلاني، تظاهرات خونريزي دهنده همراه با سابقه گزش كنه يا له كردن با دست، تماس مستقيم با دام و يا بافتهاي حيوانات آلوده مشاهده مي شود.

راه هاي پيشگيري از بيماري تب كريمه كنگو:

از خريد گوشت بدون مهر دامپزشكي خودداري كنيد.

 گوشت تازه را 24 ساعت در دماي معمولي يخچال نگداري كرده و سپس عمليات تكه كردن و مصرف را انجام دهيد.

 دل و جگر تازه را به مدت 48 ساعت در دماي معمولي يخچال نگداري كرده وسپس مصرف نماييد.

در هنگام خرد كردن گوشت و ساير بافتهاي دام از دستكش استفاده كنيد

از دست زدن به كنه و له كردن آن خودداري كنيد.

 پس از تماس با دام و بعد از خروج از محل نگهداري دام حتماٌ لباس خود را عوض كنيد.

دانيال فرهيخته، كارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشكي جهرم
تاریخ:
1397/04/05
تعداد بازدید:
61
منبع:
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0

ارسال نظرات
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني جهرم مي باشد.
Powered by DorsaPortal