دانشگاه علوم پزشکی جهرم
مادران باردار شكلات تلخ بخورند؛ شكلات تلخ و خواص آن
پژوهشگران با مطالعه روي 300 زن باردار كه هرماه مرتب شكلات مصرف مي كردند دريافتند اين نوزادان در مقايسه با مادران بارداري كه از ترس چاق شدن شكلات استفاده نمي كنند 6 برابر كودكان خندان، خوش بين و با نشاط تري دارند. همچنين شكلات در سلامت كودكان نيز موثراست.

مادران بارداري كه به افسردگي و تنش دچارند بهتر است براي سلامت فرزندانشان شكلات مصرف كنند.

شكلات براساس خواص آنها به چند دسته تقسيم مي شوند:
شكلات تيره، پايه اصلي كاكائو كه روز به روز برتعداد خواص آن افزوده مي شود.

شكلات تيره به دو نوع تلخ و شيرين طبقه بندي مي گردد كه اكثر مطالعات انجام شده نوع تلخ آن را براي سلامتي بدن مفيد مي دانند.

تركيبات آنتي اكسيداني موجود در كاكائو مهمترين ويژگي موثر اين ماده در سلامتي افراد است.

اپي كاتكين كه يك فلاوونوئيد حاوي مقدرا بالاي اسيد گاليك است در شكلات تلخ يافت مي شود اين ماده يك آنتي اكسيدان مفيد است كه در سلامت قلب وپيشگيري از بيماريهاي قلب وعروق موثر است.

مطابق تحقيقات انجام شده آنتي اكسيدان موجود در شكلات مانع از اكسيد شدن كلسترول شده و ميزان كلسترول LDL را كاهش مي دهد از طرف ديگر اين ماده باعث توليد اكسيد نيتريك كه تعديل كننده فشارخون است همراه با افزايش خاصيت كشساني رگ مي شود وجود مواد معدني مانند منيزيم و پتاسيم عامل اصلي كاهش فشار خون مي باشد.

باكاهش احتمال چسبندگي پلاكتهاي خون، ممانعت از تشكيل لخته خون مي شود. به دليل وجود تئوبروبين دردرمان سرفه موثر است.

مصرف شكلات هاي تلخ باعث ايجاد پوست شاداب مي شود اما شكلات هايي كه شير يا شكر در تهيه آنها بكار رفته احتمال ايجاد آكنه را افزايش مي دهند چرا كه باعث افزايش قند خون مي شوند.

مضرات مصرف شكلات:
مانند ساير گروه هاي غذايي بايد توجه داشت كه از مصرف بيش از اندازه آن خودداري شود.

شكلات هايي كه درتوليد آن شكر و چربي به كار رفته است براي مصرف توصيه نمي شوند بايد توجه داشت مصرف زياد شكلات بويژه دركودكان احتمال خطر ابتلا به بيماريهايي نظير ديابت را افزايش داده واختلالات تغذيه ورشد مناسب كودك را سبب
مي شود.

وجود مقدار بسيار كم سرب ( عناصر سنگين ) در كاكائو خالص مي تواند دراثر مصرف زياد در كودكان خطر آفرين باشد.

موارد مهم درخريد شكلات:
داراي پروانه ساخت معتبر باشد.

بررسي نوع كاكائو وروغن مصرفي آن در صورتي كه از كره كاكائو در محصول استفاده شود كيفيت بالاتري دارد.

بررسي ميزان استفاده از انواع چربي و قند و در صورت امكان خريد شكلاتي كه حاوي افزودنيهاي مضر( چربي – قند ) كمتري مي باشد.

عدم خريد محصولات شكلات حاوي رنگ و افزودني هاي مجاز.

ماندانا زارع، مدير غذا دانشگاه علوم پزشكي جهرم
تاریخ:
1397/04/27
تعداد بازدید:
139
Powered by DorsaPortal