جهرم

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی

  • 1403/07/14 - 17:42
  • - تعداد بازدید: 627
  • - تعداد بازدیدکننده: 604
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZhJ
آموزش سلامت

لیزر موهای زائد به تنهایی عامل انتقال زگیل تناسلی نیست

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان عنوان کرد: لیزر موهای زائد به خودی خود نمی‌ تواند عامل انتقال زگیل تناسلی یا سایر بیماری‌ های ویروسی باشد، با این حال، در صورتی که دستگاه لیزر به درستی استریل نشده باشد و از وسایل مشترک بدون ضدعفونی مناسب استفاده شود، احتمال انتقال عفونت‌های پوستی (مانند باکتری‌ ها یا ویروس‌ ها) وجود دارد، اما این خطرات نادر هستند.

 

به گزارش وبدا، دکتر عبدالله احسنی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با بیان این مطلب، افزود: باید توجه داشت که استفاده از تجهیزات استریل و یکبار مصرف بسیار مهم است و کلینیک‌ها و مراکز زیبایی باید از تجهیزات استریل و یا یکبار مصرف استفاده کنند، همچنین تمامی دستگاه‌ های لیزر باید پس از هر استفاده به صورت صحیح و اصولی، ضدعفونی شوند.


وی ادامه داد: در صورت وجود زخم‌های باز یا هرگونه عفونت پوستی، بهتر است قبل از انجام لیزر با پزشک یا متخصص پوست مشورت شود، به طور کلی، لیزر موهای زائد به تنهایی عامل انتقال زگیل تناسلی نیست، اما رعایت بهداشت و استریل کردن تجهیزات بسیار مهم است.


وی خاطرنشان کرد: تیغ اصلاح، استخر و حمام مشترک از جمله عواملی هستند که ممکن است باعث انتقال برخی بیماری‌ های پوستی شوند، اما در مورد زگیل تناسلی (که توسط ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی ایجاد می‌شود)، انتقال از طریق این راه‌ ها کمتر رایج است.


دکتر احسنی بیان کرد: زگیل تناسلی برجستگی‌ های کوچکی هستند که روی ناحیه تناسلی ظاهر می ‌شوند و عامل آن ویروس HPV است، این ویروس از طریق تماس جنسی، چه واژینال، چه آنال و حتی تماس پوستی منتقل می‌ شود.


وی به تشریح راه‌ های انتقال ویروس زگیل تناسلی پرداخت و افزود: اصلی ‌ترین راه انتقال از طریق تماس جنسی است، اما حتی اگر فرد از کاندوم استفاده کند، چون تمام ناحیه تناسلی توسط کاندوم پوشش داده نمی ‌شود، احتمال انتقال ویروس وجود دارد، همچنین، تماس مستقیم پوست به پوست با نواحی آلوده می ‌تواند ویروس را منتقل کند.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، به خطرات و عوارض زگیل تناسلی اشاره و بیان کرد: زگیل تناسلی به‌ خودی‌ خود معمولا دردناک نیست، اما می‌تواند باعث خارش، سوزش یا ناراحتی شود، اما مشکل اصلی برخی از انواع HPV این است که می ‌تواند منجر به بروز سرطان‌ هایی مثل سرطان دهانه رحم، مقعد و سایر نواحی تناسلی شوند.


وی، درخصوص مراقبت و درمان این بیماری، گفت: درمان‌ های مختلفی وجود دارد که به کاهش یا حذف زگیل ‌ها کمک می‌ کند، از جمله این درمان ها، داروهای موضعی، سرما درمانی، لیزر و حتی جراحی است، با این حال، درمان زگیل ‌ها به معنی ریشه ‌کنی کامل ویروس نیست و ممکن است ویروس برای مدت طولانی در بدن باقی بماند و دوباره فعال شود.


دکتر احسنی مهم‌ ترین راه پیشگیری از ابتلا به عفونت های پرخطر ویروس HPVرا استفاده از واکسن این ویروس عنوان کرد و گفت: افراد حتماً با پزشک خود در مورد واکسن HPV صحبت کنند و برای پیشگیری از زگیل تناسلی و عوارض احتمالی آن اقدام کنند، همچنین، رعایت بهداشت جنسی و انجام معاینات منظم می ‌تواند به شناسایی زودهنگام و درمان به‌ موقع کمک کند.

  • گروه خبری : آموزش سلامت
  • کد خبر : 2240
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام