جهرم

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی

  • 1403/08/28 - 09:19
  • - تعداد بازدید: 145
  • - تعداد بازدیدکننده: 142
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZWM
آموزش سلامت

زایمان زودرس یا تولد نوزاد نارس در گفتگو با دکتر زهرا مصلی نژاد، متخصص زنان و زایمان

زایمان زودرس یا تولد نوزاد نارس به زایمانی گفته می شود که قبل از پایان هفته 37 بارداری اتفاق می افتد.

به گزارش وبدا جهرم، دکتر زهرا مصلی نژاد، جراح و متخصص‌ زنان و زایمان و فوق تخصص نازایی IVF و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به روز جهانی نوزاد نارس گفت:
 
به طور طبیعی باداری عادی حدود چهل هفته طول می کشد و رشد جنین نزدیک به هفته 37 تمام کامل می شود. یک جنین در طول بارداری و در ماه ها و هفته های آخر رشد مهمی را پشت سر می گذارد. هر چه نوزاد زودتر به دنیا بیاید، خطر مرگ یا ناتوانی برای او بیشتر است.
 
وی تاخیر در رشد و عملکرد ضعیف کودکان در آینده را یکی از علتهای زایمان زودرس دانست و گفت: 16 درصد از مرگ و میر نوزادان مربوط به تولد زودرس و وزن کم هنگام تولد می باشد و نوزادانی که زنده می مانند ممکن است مشکلات تنفسی، مشکلات روده و خونریزی در مغز داشته باشند؛ مشکلات درازمدت آنها هم ممکن است شامل تاخیر در رشد و عملکرد ضعیف آنها در مدرسه باشد.
 
دکتر مصلی نژاد درباره دلایل زایمان زودرس عنوان کرد:
اگر خانمی اولین زایمان خودش را در کمتر از سن 18 سالگی و یا بیشتر از 38 سالگی انجام بدهد؛ زنانی که چندین نوبت بارداری داشته باشند و زایمان های نزدیک به هم؛ مادران درگیر اعتیاد و یا مصرف سیگار؛ مادرانی که مبتلا به بیماری های دیابت و قلب و عروق و بیماری های مزمن هستند؛ خانم هایی که بارداری چند قلویی داشته باشند؛ وجود مایع دور جنین بیش از حد معمول؛ اقدام به مسافرت های طولانی در ماه های آخر بارداری؛ و انجام فعالیت های بدنی زیاد و غیرمعمول در ماه های آخر حاملگی میتواند منجر به زایمان زودرس گردد.
 
عضو هیأت علمی دانشگاه در خصوص مشکلات زایمان زودرس نیز عنوان کرد:
زایمان زودرس موجب می شود مشکلات زیادی برای جنین بوجود آید، به طوری که احتمال زنده ماندن جنین را به نسبت کاهش می دهد و نوزاد به دلایلی از تغذیه مستقیم مادر محروم بوده و از رشد جسمانی کمتری برخوردار می شود اما امروزه خوشبختانه در اثر وجود امکانات بسیار پیشرفته پزشکی، نوزاد نارس به دقت تحت کنترل و نگهداری قرار می گیرد و  پس از ترخیص نیز طبق نظر پزشک تا مدتی تحت نظر و مراقبت ویژه قرار خواهند داشت.
 
این متخصص در خصوص پیشگیری از زایمان زودرس نیز به مادران باردار توصیه کرد:
جهت پیشگیری از زایمان زودرس بهتر است مادر از ماه های اول زیر نظر متخصص زنان باشد و ماهانه جهت معاینه و چکاپ به متخصص مراجعه کند. معمولا متخصص زنان از آزمایش های غربالگری و سونوگرافی برای تشخیص چنین مشکل استفاده می کند. به این ترتیب پیش از رسیدن به ماه های آخر می توان این موضوع را کنترل و از بروز آن پیشگیری کرد.
 
 
 به گفته دکتر زهرا صلی نژاد، زایمان زودرس می تواند بسیار خطرناک باشد.  به همین دلیل در صورت مشاهده علائم آن می بایستی هرچه سریع تر به یک پزشک معالج مراجعه کرد.
 
 
 
  • گروه خبری : آموزش سلامت
  • کد خبر : 2448
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام