جهرم

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی

  • 1404/04/25 - 12:07
  • - تعداد بازدید: 624
  • - تعداد بازدیدکننده: 602
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Zao7
آموزش سلامت

دمنوش‌ها، دارو یا نوشیدنی روزانه؟ / بازنگری یک باور رایج با نگاهی به طب سنتی

 در دنیای امروز، گرایش به مصرف دمنوش‌ها افزایش یافته، اما آیا هر دمنوشی برای هر فردی مناسب است؟ دکتر سودابه صمیمی، متخصص طب سنتی ایرانی، در این مطلب به بررسی یکی از رایج‌ترین باورها در این زمینه و تبیین اصول صحیح مصرف این گیاهان می‌پردازد.

 باور غلط: استفاده روزمره از انواع دمنوش‌ها برای حفظ سلامتی لازم و بدون اشکال است.

 باور درست: اغلب دمنوش‌ها مانند دارو عمل می‌کنند و مصرف روزانه آن‌ها بدون نظر پزشک و در نظر گرفتن شرایط فردی، می‌تواند نادرست و حتی مضر باشد.

 تشریح باور درست از نگاه متخصص:

در طب سنتی ایرانی، اساس سلامتی بر مصرف "غذای مطلق" (مانند نان گندم کامل، گوشت مناسب، تخم‌مرغ) استوار است و باید از مصرف بی‌رویه "غذادواها" پرهیز کرد.

کلیه دمنوش‌ها، عرقیات و ادویه‌جات (مثل زنجبیل) جزو دسته "غذادواها" هستند، زیرا بر بدن اثر کیفیتی (مانند گرمی و سردی) دارند.

این مواد باید همانند دارو و بر اساس عواملی چون سن، جنس، مزاج، فصل و نوع بیماری و حتماً با نظر پزشک مصرف شوند.

 توصیه ویژه برای فصل گرما: سکنجبین

یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای تامین آب بدن و رفع عطش در این فصل، سکنجبین است. سکنجبین‌های معمول (نوع شکری و عسلی) نوشیدنی‌های بسیار مناسبی برای این ایام هستند.

 نکات مهم در مصرف سکنجبین:

افراد با مشکلات گوارشی، آن را با احتیاط و به صورت رقیق‌تر مصرف کنند.

مصرف نوع عسلی برای خانم‌ها، افراد با مزاج سرد و سالمندان مناسب‌تر از نوع شکری آن است.

 

 

  • گروه خبری : آموزش سلامت
  • کد خبر : 3544
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام