جهرم

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی

  • 1402/10/02 - 11:39
  • - تعداد بازدید: 1101
  • - تعداد بازدیدکننده: 1048
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Zmz
آی وی اف

درمان ناباروری زوجین یکی از مهمترین اولویت های قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است

بدون شک فرزند آوری یکی از شیرین ترین ثمره های ازدواج است. اما در برخی مواقع ممکن است زوجین به دلایل مختلف برای بچه دار شدن با مشکل مواجه شوند و بارداری به روش طبیعی اتفاق نیفتد. اینجاست که روش های نوین درمان ناباروری به عنوان یکی از شاخص های حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به کمک زوجین می آید. با اقدامات موثر در شیوه درمان ناباروری درصد موفقیت آی وی اف در جهرم از میانگین کشوری بالاتر است

دکتر مهشید البرزی متخصص زنان، زایمان، فوق تخصص نازایی و مدیر مرکز نازایی حکیم سلمان، در گفتگو با وبدا جهرم گفت: یکی از موضوعات مهم امروز در سطح ملی موضوع جمعیت و فرزندآوری و درمان ناباروری  زوجین نیز یکی از مهمترین اولویت های قانون جوانی جمعیت است.

این عضو هیات علمی دانشگاه افزود: طبق آمار، ۱۰ تا ۱۵ درصد زوجین درگیر ناباروری هستند و دانشگاه علوم پزشکی جهرم  در راستای تکالیف قانونی خود پیگیر درمان ناباروری است و خوشبختانه با وجود مرکز "درمان ناباروی حکیم سلمان" و خدمات درمانی نوین آن، اقدامات موثری در این زمینه انجام شده است.  

وی گفت: تا سال گذشته میزان موفقیت سیکل های آی وی اف در جهرم حدود ۴۰ درصد بود که طی ۲ ماه گذشته، با استفاده از اقدامات و روش های خاص و جدید و استانداردسازی بهینه که توسط اینجانب ،جنین شناس و تیم درمانی ما انجام شده، این درصد به عدد ۵۶ رسیده که از میانگین کشوری ۳۰ درصد بالاتر است.

دکتر البرزی ادامه داد: جهرم در تعداد سیکل انتقال جنین و تعداد بارداری مثبت در بین تمام مراکز ناباروری دولتی کشور، در رتبه چهارم قرار دارد.

وی بیان کرد: ماهانه حدود ۹۰ عمل پانکچر تخمدان ( تخمک کشی) و حدود ۱۱۰ انتقال در سیکل "IVF" توسط اینجانب در مرکز حکیم سلمان صورت می گیرد. همین طور در ماه حدود ۲۰۰ مورد " IUI" و نزدیک به ۵۰۰ سیکل دارو درمانی برای بیماران انجام می شود.

دکتر البرزی با اشاره به فریز جنین در این مرکز گفت:  زوج هایی که با استفاده از روش بارداری IVF اقدام به بارداری می ­کنند، می ­توانند جنین های باقیمانده خود را برای بارداری های بعدی در بانک جنین مرکز ذخیره کنند. در حال حاضر ۲۰۱۰ جنین در بانک ذخیره جنین این مرکز نگهداری می شود.

به گفته وی طبق تحقیقات، اثبات شده کیفیت و کمیت تخمک های زنان با افزایش سن آن ها رو به زوال می ­رود. خصوصا پس از سن ۳۵ سالگی احتمال بروز بیماری های ژنتیکی بسیار بیشتر خواهد شد. فریز کردن جنین در بانک جنین این امکان را به زنان می ­دهد که در آینده بارداری سالم تری را تجربه کنند. جوان بودن تخمک ها نیز احتمال مشکلات بارداری را کاهش می ­دهد.

دکتر البرزی با اشاره به تولد ۷۵ نوزاد به روش آی وی اف در سال گذشته گفت: درسال گذشته ۲۸۰ تخمک کشی، ۲۴۳ انتقال جنین و ۳۱۸ روش آی یو آی برای بیماران انجام شده است که تعداد این موارد در سال جاری، به علت بهینه سازی فضای فیزیکی مرکز و رفع پاره ای از مسائل و اضافه شدن تجهیزات جدید، به میزان چمشگری با افزایش روبرو شده است.

به گفته وی میانگین سنی مراجعات در جهرم، جهت انجام عمل آی وی اف ۳۱/۵ سال و برای آی یو آی ۲۹ تا ۳۰ سال است.

وی افزود: مراحل آی وی اف "IVF" شامل تجویز دارو، سونوگرافی، مشاوره بیهوشی جهت عمل برداشت تخمک و انتقال به آزمایشگاه جنین شناسی برای تشکیل جنین ها است که پس از سونو گرافی های مجدد و آمادگی رحم، انتقال جنین صورت می گیرد.

دکتر البرزی با اشاره به اینکه مرکز ناباروری پذیرای بیماران غیر بومی نیز هست، گفت: ۲۸ درصد بیماران جهرمی و ۷۲ درصدد غیر جهرمی هستند. ۸۸ درصد مراجعات غیر جهرمی نیز مربوط به داخل استان و ۱۲ درصد از آنها خارج استانی هستند.

دکتر البرزی بیان کرد: در مرکز درمان ناباروری حکیم سلمان جهرم مواردی خاصی هم انجام می شود که همه این ها در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هستند و  از آن جمله می توان به فریز و ذخیره تخمک برای بیماران سرطانی و بیماران خاصی که فعلا امکان بارداری ندارند، اشاره کرد. انجام PGD برای موارد سقط مکرر، وجود بیماریهای ژنتیکی در والدین یا فرزندان قبلی و همچنین تعیین جنسیت برای فرزند دوم به بعد نیز از دیگر اقداماتی است که در این مرکز انجام می شود. استفاده از جنین اهدایی و رحم جایگزین، برای موارد خاص، نیز از اقدامات درمانی مهمی است که در راستای حمایت و کمک به زوجین در این مرکز ارائه می شود. تولد چندین نوزاد از طریق جنین اهدایی و رحم جایگزین از دستاوردهای مرکز درمان ناباروری به شمار می آید.

 

  • گروه خبری : آموزش سلامت
  • کد خبر : 1104
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام