جهرم

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی

  • 1403/08/06 - 09:42
  • - تعداد بازدید: 425
  • - تعداد بازدیدکننده: 404
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZPL
آموزش سلامت/ مسمومیت با دارو

شایع ترین علت بروز مسمومیت ها، مصرف بیش از مقادیر درمانی داروهاست

فلوشیپ سم‌شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به عواقب مخاطره آمیز مصرف خودسرانه‌ داروها در جامعه، گفت: شایع ترین علت بروز مسمومیت ها، مصرف بیش از مقادیر درمانی داروها بوده و 70 درصد از موارد بستری مسمومیت، مربوط به مسمومیت های دارویی است.

 

به گزارش وبدا، دکتر بیتا دادپور، با اشاره به هفته پیشگیری از مسمومیت ها، شایعترین علت بروز مسمومیت ها را مصرف بیش از مقادیر درمانی داروها برشمرد و گفت: در حال حاضر 70 درصد از موارد بستری مسمومیت، مسمومیت های دارویی است.


هشدار نسبت به مصرف خودسرانه داروها در جامعه


وی ضمن هشدار نسبت به مصرف خودسرانه داروها در جامعه، اظهار کرد: استفاده از دارو بدون تجویز پزشک، ممکن است سلامت افراد را به خطر اندازد و مقادیر بالای برخی از داروهای به ظاهر کم خطر، می توانند برای افراد به ویژه برای کودکان و افراد مسن، کشنده باشد.


خرید داروی غیرمجاز از عطاری ها ممنوع!


وی اضافه کرد: تهیه دارو با عنوان قرص یا کپسول ترک یا افزایش انرژی از عطاری ها، معضلی است که مکررا منجر به بستری شدن افراد در بیمارستان می شود. میزان داروها و مواد غیرقانونی موجود دراین کپسول ها اصلا کنترل شده و مشخص نیست و به دفعات شاهد عوارض عصبی شامل اختلال هوشیاری و تشنج در بیماران مصرف کننده این داروها بوده ایم.


وی عنوان کرد: معمولا مادران برای کنترل تب در کودکان، از داروی استامینوفن استفاده می کنند، این دارو باید بر اساس وزن و سن کودک و با مشورت پزشک و داروساز به کودک داده شود، چون مقادیر بیش از حد درمانی استامینوفن می تواند در کودک مسمومیت ایجاد کند. در مورد سایر داروهای مسکن از دسته ضد التهابها، مصرف مزمن مقادیر بالای این داروها با هدف تسکین بیشتر درد، می تواند طی زمان منجر به آسیب کلیه و فشار خون بالا شود.


دکتر دادپور، مصرف بالای مواد غیرقانونی را هم از علل اصلی مراجعه بیماران به مرکز سم شناسی بالینی بیمارستان امام رضا (ع) برشمرد و گفت: این موضوع یکی از علل اصلی فوت بیماران است و مقالات فراوانی هم درباره‌ این مواد و تأثیرات آن توسط اعضای هیأت علمی و دانشجویان منتشر شده است. همچنین گزش ها، مسمومیت با گیاهان سمی، مسمومیت های استنشاقی و مواد سوزاننده، مسمومیت با سموم کشاورزی، مسمومیت با فلزات و تداخلات دارویی از سایر علل مراجعه بیماران به این مرکز هستند.


عضو گروه سم شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: در هفته پیشگیری از مسمومیت ها توصیه های لازم جهت پیشگیری از انواع مسمومیت ها به عموم جامعه اطلاع رسانی می شود و امید است اقشار مختلف جامعه، با توجه و رعایت موارد ذکر شده در این توصیه ها، حافظ سلامتی خود و افراد خانواده باشند.

  • گروه خبری : آموزش سلامت
  • کد خبر : 2384
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام