جهرم

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی

  • 1402/06/25 - 09:19
  • - تعداد بازدید: 906
  • - تعداد بازدیدکننده: 881
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Zx
بهداشت/ خودکشی

کاهش سن خودکشی؛ مشکلات عاطفی و احساسی بیشترین دلیل اقدام به خودکشی در جهرم است

 
دکتر محمد جعفر محبی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم در گفتگو با وبدا جهرم گفت: ‌طی سال های گذشته متاسفانه اقدام به خودکشی در کل جهان روندی افزایشی داشته و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. این در حالی است که بیشترین اقدام کنندگان به خودکشی در کشور ما در میانگین سنی 15تا 24 سال قرار می گیرند که در مورد جهرم نیز این مورد صدق می کند. 
 
وی با اشاره به این موضوع که فوت ناشی از خودکشی در مردان بیشتر از زنان است، گفت: در عین حال اما اقدام به خودکشی معمولا در زنان دو برابر مردان است. در شهرستان جهرم هم در سال های گذشته زنان دو برابر مردان، اقدام به خودکشی داشته اند. به گفته وی آمار خودکشی در شهرنشینان بیشتر از روستاییان است. 
 
دکتر محبی با بیان این مطلب که یکی از مسائل حاد در پدیده خودکشی، کاهش سن خودکشی است، گفت: کودکان و نوجوانان بر اثر پیش پا افتاده‌ترین مسائل و نامرادی های زندگی اقدام به خودکشی می‌کنند. مهمترین راهکار برای مقابله با این مورد حاد، قرار گرفتن خانواده ها بخصوص نوجوانان در معرض آموزش هایی در این زمینه است. مدیریت حل مسأله، کنترل خشم و مدیریت استرس از جمله موضاعات آموزشی است که بایستی مورد توجه خانواده ها قرار داشته باشد. 
 
وی در مورد علل خودکشی گفت:  عوامل متعددی در رواج خودکشی تاثیر دارد اما مهم‌ترین عامل آن را می توان وجود اختلالات روانپزشکی از جمله افسردگی دانست. 
 
وی عنوان کرد: طبق تحقیقات و علت یابی های صورت گرفته، بیشترین دلایل خودکشی در شهرستان جهرم به ترتیب مسائل عاطفی و احساسی و خشونت های خانگی اعم از جسمی و روانی بوده است.
 
لادن صحراییان مدیر گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز گفت: خودکشی پدیده‌ای چندوجهی است و عواملی چون بیماری‌های روانپزشکی، مصرف مواد، رویدادهای استرس‌زا، ناامنی های اجتماعی ، مشکلات قانونی، مشکلات اقتصادی، جدایی و طلاق و.. برافزایش نرخ اقدام به آن تاثیرگذار هستند. به طور کلی 90 درصد از اقدام‌کنندگان به خودکشی مبتلا به یک اختلال روانپزشکی هستند.
 
وی بیان کرد: فردی که قصد خودکشی دارد همیشه سرنخ‌های کلامی و رفتاری را  به‌ صورت مستقیم و غیر مستقیم از خود بروز می دهد، باید شنونده خوبی بود تا او را به‌ خوبی مدیریت کرد؛ اگر بتوان با این افراد ارتباط خوبی برقرار کرد می‌توان از بروز بسیاری از موارد خودکشی پیشگیری کرد. همچنین درصدی از افراد، سابقه اقدام به خودکشی قبلی دارند که از جمله اقدامات واحد ما مشاوره با تمامی افراد اقدام کننده است.
 
 وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم در جهت پیشگیری از خودکشی گفت: برگزاری جلسات آموزشی آشنایی با علائم  خودکشی در جوانان و نوجوانان جهت خانواده‌ها و والدین، مشاوره سوگ با خانواده متوفیان خودکشی، غربالگری جمعیت عمومی در جهت شناسایی افراد با علائم  افسردگی و افرادی که افکار خودکشی دارند و ارجاع آنان به پزشکان عمومی، روانپزشکان و کارشناسان سلامت روان از فعالیت هایی بوده که توسط گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه انجام شده است.
  
وی افزود: جلسات آموزشی جهت مدیران، معاونین، مربیان پرورشی، مشاورین  و به طور کلی کادر مدارس در مورد آشنایی با علایم خودکشی در نوجوانان برگزار شده، همچنین کلاس های آموزش دیگری نیز با موضوع "کنترل خشم، مدیریت استرس و مهارت حل مسأله" جهت دانش آموزان متوسطه و سربازان پادگان ها برگزار شده است.
  • گروه خبری : بهداشتی
  • کد خبر : 32
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام