آموزش سلامت
سینوزیت و آنتی بیوتیک؛ نکات مهمی درباره سینوزیت و راههای درمان آن
سینوس ها به حفره های توخالی و پر از هوایی اطلاق می شوند که در جمجمه قرار دارند و به واسطه روزنه ای باریک به مجاری هوایی در بینی متصل می شوند. انسان ها چهار جفت حفره سینوسی دارند. عفونت سینوسی زمانی رخ می دهد که یک میکروب نظیر ویروس، باکتری و یا قارچ در سینوس رشد کرده و روزنه های سینوسی را مسدود می کند. با این انسداد، ترشحات مخاطی و چرک موجود در مجاری سینوسی به سمت گلو و سوراخ های بینی روانه می شود. آلرژی و سرماخوردگی می تواند موجب سینوزیت شود. انحرافات تیغه بینی که راه انتقال ترشحات سینوس به بینی را می بندد، می تواند موجب سینوزیت شود. پولیپ های داخل بینی هم با انسداد راه ارتباطی بین سینوس ها و بینی، موجب سینوزیت می شوند. گاهی این راه ارتباطی باز است، ولی مژه های سینوس در اثر عاملی مانند خشکی هوا، آلودگی هوا و سیگار، فلج شده و ترشحات را خارج نمی کنند. در کودکان عوامل محیطی شایعی بر سینوس ها تاثیر می گذارند، نظیر حساسیت و آلرژی ها و بیماری هایی که در کودکان معمولا در مکان های عمومی، مدرسه، نوشیدن آب از بطری مشترک با دیگران، قرار گرفتن در معرض دود سیگار و آلودگی هوا به آنها مبتلا می شوند.
یک تهدید خاموش اما بسیار جدی؛ کارگاه آموزشی مهار مقاومت میکروبی در جهرم
در هفته جهانی آگاهیرسانی در زمینه مهار مقاومت میکروبی، کارگاه آموزشی ویژهای در دانشگاه برگزار شد. این کارگاه با شعار "میکروب های مقاوم به دارو قابل دیدن نیستند ولی مبتلایان به آنها قابل مشاهده اند" به منظور افزایش آگاهی درباره خطرات مقاومت آنتیبیوتیکی و ارائه راهکارهای مقابله با آن برگزار گردید.
آموزش سلامت
بارداری در فرد مبتلا به ایدز / در صورت مبتلا بودن مادر به ایدز در دوران بارداری به معنی ابتلا قطعی نوزاد متولد شده به اچ آی وی نیست
به لطف پیشرفتهای چشمگیر علم پزشکی در زمینه درمان HIV، کشف داروهای جدید، انجام آزمایش ایدز و غربالگری پیش از بارداری، میتوان از انتقال ایدز به جنین جلوگیری کرد.
آموزش سلامت
زایمان زودرس یا تولد نوزاد نارس در گفتگو با دکتر زهرا مصلی نژاد، متخصص زنان و زایمان
زایمان زودرس یا تولد نوزاد نارس به زایمانی گفته می شود که قبل از پایان هفته 37 بارداری اتفاق می افتد.
درمان/ آموزش سلامت
سکته مغزی، اولین علت ناتوانی جسمی در کشور/ آشنایی با علائم سکته مغزی و اهمیت درمان فوری
معاون آموزشی سازمان اورژانس کشور بر اهمیت تشخیص و درمان سریع سکته مغزی تاکید کرد و گفت: تشخیص به موقع علائم سکته مغزی و اقدام فوری میتواند جان بیماران را نجات دهد.
آموزش سلامت/ مسمومیت با دارو
شایع ترین علت بروز مسمومیت ها، مصرف بیش از مقادیر درمانی داروهاست
فلوشیپ سمشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به عواقب مخاطره آمیز مصرف خودسرانه داروها در جامعه، گفت: شایع ترین علت بروز مسمومیت ها، مصرف بیش از مقادیر درمانی داروها بوده و 70 درصد از موارد بستری مسمومیت، مربوط به مسمومیت های دارویی است.